Nadal a la Comunitat Valenciana: reunions de deu persones i mobilitat entre territoris només els dies grans

El confinament perimetral es prorroga fins al 15 de gener, així com el toc de queda a les 12 de la mitjanit.

Nadal a la Comunitat Valenciana:  reunions de deu persones i mobilitat entre territoris només els dies grans
Nadal a la Comunitat Valenciana: reunions de deu persones i mobilitat entre territoris només els dies grans

El Consell ha aprovat aquest dissabte un nou paquet de mesures sanitàries per a intentar evitar que les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis i, tal com es preveia, ha endurit les restriccions consensuades dimecres passat en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana s’estén més enllà del 9 de desembre fins al 15 de gener.

Pel que fa als desplaçaments entre comunitats autònomes de les persones “afins” o properes a un nucli familiar, només es permetran els dies més assenyalats de les festes: el 24, 25 i 31 de desembre i l’1, 5 i 6 de gener. En l’acord interterritorial, la mobilitat era possible durant tot el període que va del 23 de desembre al 6 de gener.

Les reunions socials i familiars de Nadal tindran un màxim de sis persones i només en quatre dates podran aplegar fins a deu familiars o persones properes: els dies 24, 25 i 31 de desembre i l’1 de gener.

També es prorroga fins al 15 de gener el toc de queda, que excepcionalment, els dies més assenyalats de les festes (24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener), començarà a la 1:30 de la matinada.

Puig ha explicat que no caldrà una documentació concreta per a acreditar el motiu dels viatges durant aquestes dates assenyalades, entre altes raons perquè la Generalitat “no té capacitat per a decidir sobre altres comunitats autònomes”.

No obstant això, caldrà justificar cap a on ens dirigim davant les forces de seguretat, ha afegit el president de la Generalitat. “No anem a posar un policia en cada casa, però cada família ha de ser conscient de la situació”.

"Cap relaxació és possible"

El cap del Consell, que ha comparegut després de la reunió que ha celebrat aquest dissabte la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la Covid-19, ha tornat a demanar la màxima responsbilitat a la ciutadania. “Cap relaxació és possible”, ha insistit Puig.

“De la mateixa manera que el poble valencià madur renuncià a les Falles, les Fogueres i totes les fires i festes patronals, ara hem de ser madurs per a fer un Nadal diferent, amb una alegria responsable”, ha dit el president, que ha advocat per un Nadal “sense aglomeracions ni a les cases ni als carrers. Unes festes en que prime l'únic sentiment insubstituïble i essencial de Nadal: recordar, compartir i forjar l’esperança”.

També et pot interessar

stats