Municipis del sud alcen algunes restriccions a l'oci nocturn

Elx permetrà els pubs obrir les terrasses i Cocentaina els autoritza amb llicència de restaurant o cafeteria.

Un pub de Cocentaina
Un pub de Cocentaina / À Punt NTC

Algunes localitats a les comarques del sud, com ara Cocentaina, Novelda, Elda o Elx han trobat la manera que els locals d’oci nocturn puguen alçar la persiana per fi.

A la capital del Comtat, l'Ajuntament ha decidit autoritzar els pubs del poble a obrir, sempre que firmen prèviament una declaració responsable perquè les llicències que tenen siguen interpretades ara, de forma temporal i extraordinària, com les de les cafeteries o els bars. Una maniobra amb què el consistori aconsegueix que se'ls equipare l'activitat que tenen aquests establiments i amb què pretén alleugerir les pèrdues econòmiques que ha patit el sector de l'oci nocturn per les restriccions.

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, assegura que ella mateix assumeix la responsabilitat de la decisió davant el que considera una falta d'entesa amb la Generalitat, que no li ha concedit permís davant la situació excepcional en què està tot el territori. Adverteix, això sí, que tant els propietaris com la clientela hauran de complir les condicions i les mesures anti-Covid estrictament, "Està en joc que eixe negoci puga seguir obert o no", afirma.

Des del sector celebren la mesura després d'haver-ho demanat, sense èxit, a la Generalitat. "El que volem és estar com tots. No volem que ens discriminen per ser oci nocturn", afirma Mari Carmen, gerent d'un pub a Cocentaina.

Elx obri pubs amb terrasses

D'altra banda, l'Ajuntament d'Elx ha acordat autoritzar l'obertura de les terrasses a l'aire lliure de pubs i bars de copes entre les dotze del migdia i la una de la matinada. La mesura serà d'aplicació immediata i pretén possibilitar la represa de l'activitat en uns establiments que porten setmanes tancats i sense generar ingressos. El consistori recorda que ja ha pres altres mesures de suport al sector, com l'exempció del pagament de taxes o el Pla d'Ajudes Reactiva't Elx. Els empresaris de l'oci nocturn aproven la mesura, però la consideren insuficient.

També et pot interessar

stats