Moderna sol·licita autorització per a distribuir la vacuna als EUA i Europa

La farmacèutica ha corroborat que la seua vacuna té un 94,15 d'efectivitat.

Cartell a la porta de la companyia americana, Moderna
Cartell a la porta de la companyia americana, Moderna / J.C. Gunther (EFE)

La farmacèutica nord-americana Moderna ha anunciat que sol·licitarà aquest dilluns autorització per a distribuir la seua vacuna als Estats Units i Europa. L'empresa ho farà després d'haver corroborat que la vacuna candidata amb què estan treballant, l'ARNm-1273, té un 94,1% d'efectivitat i una taxa d'èxit del 100% en casos greus i amb símptomes severs.

En concret, la companyia demanarà autorització, d'una banda a l'Agència del Medicament del Estats Units (FDA) i, d'altra, a l'Agència Europea del Medicament (EMA). A més, aquesta pretén reunir-se el dia 17 de desembre amb el comité assessor sobre vacunes i productes biològics per a analitzar la seguretat i eficàcia de la vacuna, així com aconseguir la prequalificació per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) perquè l'ARNm-1273 siga inclosa en el seu llistat d'ús d'emergència.

La vacuna de Moderna, com ja va anunciar, no necessita unes condicions extremes de temperatura per a poder ser distribuïda, així que la seua distribució i emmagatzematge seria més barat i accessible a la població.

La companyia també ha anunciat que enviarà les dades de la fase 3 a una publicació científica perquè puga ser revisada de manera independent.

També et pot interessar

stats