Moderna confia a tindre una vacuna conjunta contra la grip i la covid el 2023

El laboratori nord-americà explica que es tracta d'una "dosi de reforç anual" per a evitar que la població s'inocule "dues o tres vegades a l'hivern"

Un vial de la vacuna de Moderna, en una imatge d'arxiu
Un vial de la vacuna de Moderna, en una imatge d'arxiu / Dado Ruvic (Reuters)

El conseller delegat de la farmacèutica estatunidenca Moderna, Stephane Bancel, ha afirmat aquest dilluns en el Fòrum de Davos que la companyia continua treballant en el desenvolupament d'una vacuna que servisca al mateix temps contra la grip i la covid-19, encara que no estarà llesta abans de finals de 2023.

"Es tractaria d'una dosi de reforç anual perquè les persones eviten haver d'inocular-se dues o tres vegades a l'hivern", ha explicar Bancel durant la intervenció, en què ha admés que és necessari reduir l'actual alta freqüència de les dosis de record per a evitar que les persones rebutgen la vacunació.

El responsable d'un dels dos laboratoris que ha desenvolupat vacunes contra la covid-19 amb la nova tecnologia de l'ARN missatger —l'altre és el consorci Pfizer-BioNTech— també ha subratllat que ja des de novembre Moderna treballa en una dosi especialment dirigida a combatre contra la variant ómicron del coronavirus, ja dominant en el món. "Els laboratoris finalitzaren auquest treball en les pròximes setmanes i compartiran els resultats amb les autoritats reguladores", ha indicat l'empresari.

Sobre això, el principal assessor de Salut del govern dels Estats Units, Anthony Fauci, ha indicat en el mateix fòrum que l'actual escenari en què es plantegen dosis de reforç cada vegada que sorgeix una nova variant del coronavirus no és l'òptim. Ha d'intentar-se, ha dit, obtindre una vacuna universal que puga servir contra qualsevol evolució del SARS-CoV-2.

També et pot interessar

stats