Els MIR mantenen la vaga indefinida després de tres dies de protestes

Més d'un miler de metges residents s'han manifestat a València per a reclamar condicions laborals dignes.

Imatge de la protesta dels MIR al carrer de la Pau de València

Els metges interns residents (MIR) han tornat a traslladar les seues reivindicacions al carrer en el tercer dia de mobilitzacions a la Comunitat Valenciana. El Sindicat Mèdic ha decidit mantindre la protesta, després d'una reunió amb representats de la Conselleria de Sanitat, per entendre que no s'han produït compromisos més enllà de les bones paraules.

Com a reacció, més d'un miler de residents han tornat a concentrar-se a al carrer en protesta per les “condicions laborals abusives”. Els diferents professionals contactats per À Punt Notícies durant la manifestació que han celebrat a València han dit que “estan farts” d'assumir funcions que asseguren que no els pertoquen i que els tracten “com a mà d'obra barata”.

“Sense residents no hi ha sanitat”, “No som herois, som becaris”, “Jo de major vull cotitzar” o “Més formació, menys explotació” són algunes de les proclames que s'han escoltat o llegit en les pancartes de la protesta que ha recorregut la distància entre el Parterre i el Palau de la Generalitat.

Al final de la manifestació quatre membres del comité de vaga han accedit al Palau per a reunir-se amb responsables de la Conselleria de Sanitat amb capacitat negociadora, segons han informat els mateixos metges.

Els MIR han tornat a denunciar diferents coaccions per a dur a terme la protesta, un fet que ha desmentit tant la consellera Ana Barceló, com el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha defensat el dret constitucional a la vaga.

A la Comunitat Valenciana hi ha més de 2.600 MIR que, en el cas de no arribar a un acord, asseguren que mantindran la vaga de manera indefinida.

També et pot interessar

stats