Miquel Soler: “No hi ha risc zero, però els col·legis seran més segurs que qualsevol altre lloc”

El secretari autonòmic d’Educació envia un missatge de tranquil·litat i assegura que s’ha treballat per a garantir les millors condicions.

Miquel Soler: “No hi ha risc zero, però els col·legis seran més segurs que qualsevol altre lloc”
Miquel Soler: “No hi ha risc zero, però els col·legis seran més segurs que qualsevol altre lloc”

A pocs dies del començament del curs escolar, continua la incertesa sobre què passarà quan els xiquets i les xiquetes tornen a les aules, una preocupació compartida per molts pares i mares. El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha volgut tranquil·litzar-los: “No hi ha risc zero, però els col·legis seran més segurs que qualsevol altre lloc”, ha assegurat en una entrevista en Les notícies del matí.

Per a aconseguir-ho, ha remarcat la contractació de professorat extra per a reforçar la docència, més de 4.000 a tota la Comunitat Valenciana, la dispensació d’hidrogel, que funcionen els grups bambolla, es prenga la temperatura a l’alumnat, o garantir la distància de seguretat i que els alumnes a partir de sis anys porten la mascaretes.

Miquel Soler ha explicat que l’inici del curs serà gradual entre el 7 i l’11 de setembre perquè l’alumnat vaja coneixent les mesures de seguretat, i que hi haurà un contacte directe entre cada centre educatiu i el centre de salut que li corresponga perquè en cas que hi haja positius en un col·legi s’actue de la manera més ràpida i eficient possible.

Illa assumeix que hi haurà brots, però tranquil·litza les famílies

Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assumit el risc que hi haja brots als centres educatius, però ha traslladat un missatge de tranquil·litat a les famílies i ha insistit en la necessitat de reprendre l'educació presencial. A més, ha insistit que l'educació "és un factor de reducció de la desigualtat molt important" i ha recordat als pares les mesures consensuades amb les comunitats autònomes per a garantir un entorn segur. "Recuperar l'activitat presencial és un acord de tots i cal fer-ho així", ha indicat.

Classes presencials i deures a casa

Pel que fa a l’assistència a les classes, el secretari autonòmic d’Educació ha afirmat que l’alumnat d’Infantil i Primària hi anirà cada dia, mentre que l’estudiantat de secundària, FP i batxillerat combinarà la modalitat presencial amb els deures a casa. Creu que cal que els més menuts i menudes necessiten l’aprenentatge presencial i que només en cas d’urgència s’haurà de mantindré la distància.

També et pot interessar

stats