Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El ministre de Cultura destaca que el decret d’ajudes vol “acompanyar el sector en la desescalada”

16 min.

El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, ha defensat en l’informatiu migdia d’À Punt la validesa del reial decret aprovat pel govern espanyol, que inclou mesures de suport al sector cultural. El paquet conté línies de crèdit, prestacions extraordinàries o mecenatge per a fer front a l’impacte econòmic i social del coronavirus. “És un decret molt pensat que tractar de pal·liar els afectes de la Covid-19 en la cultura i l’esport i que mira més enllà en la desescalada per a acompanyar als sectors culturals en aquesta transició”, ha subratllat.

Així, el ministre ha destacat que són 80 milions d’euros directes, que suposen 800 milions d’euros en avals i que “cobreixen i acompanyen bé les necessitats i exigències del sector”. A més, ha remarcat que s’ha introduït la protecció per desocupació dels sectors més vulnerables de la cultura vinculats amb la temporalitat i vulnerabilitat. “El decret cobreix moltes de les necessitats i continuarem treballant per si ens queda algun detall”, ha dit.

D’altra banda, ha reconegut que amb l’aforament reduït “no es cobreix les necessitats del sector”, però assegura que aquestes ajudes “poden ajudar a complementar-lo” perquè a poc a poc puguen anar desenvolupant les seues activitats d’ací fins al 30 de juny.

Grans esdeveniments i festivals

Respecte a les festes i esdeveniments cancel·lats per la Covid-19, Rodríguez Uribes ha mostrat el seu suport a les Falles i ha destacat el reconeixement del govern espanyol a esdeveniments com l’Any Berlanga o l’eixida de la volta al món a vela d’Alacant, declarada d’excepcional interés públic i que tindran inventius fiscals.

Pel que fa a les reclamacions dels promotors de festivals de música com el FIB, l’Arenal Sound o el Rototom perquè s’incloga la clàusula de força major per a evitar fer fallida, Rodríguez Uribes ha explicat que, dins de les seues competències, des de Consum ja han dissenyat solucions per als clients que han comprat entrades, i que treballen en altres solucions de la mà de les comunitats, que són les que tenen competències en aquests esdeveniments. De totes maneres, ha puntualitzat que “el decret està pensat per a aquest temps i si les coses van bé l’última fase finalitzarà el 30 de juny”.

Futbol femení

Finalment, el titular de Cultura i Esports ha mostrat la seua disconformitat amb la decisió de suspendre la lliga de futbol de dones, mentre que es manté la d’homes, i ha dit que “cal corregir aquesta desigualtat” entre el futbol masculí i femení. A més, ha assenyalat que la voluntat del seu ministeri “és que com més prompte millor puguen tornar l’esport en les condicions òptimes”, però diu que “cal esperar i anar veient setmana a setmana l’evolució de la pandèmia”.

Contingut no disponible
stats