El Ministeri de Sanitat descarta “mesures d’Estat” pels rebrots

Simón considera que la majoria dels rebrots es podran controlar amb les restriccions que s’han implantat.

Un dels controls d'accés a Lleida d'aquest dilluns, primer dia laborable del nou confinament de la comarca
Un dels controls d'accés a Lleida d'aquest dilluns, primer dia laborable del nou confinament de la comarca / Ramón Gabriel (Efe)

El Ministeri de Sanitat descarta, ara per ara, implantar restriccions que afecten el conjunt del país a causa dels rebrots, segons ha afirmat el responsable del del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, aquest dilluns. Simón creu que, tot i que hi ha fins a tres rebrots que han obligat al confinament de determinades àrees, finalment es controlaran i no caldrà estendre les mesures a unes altres regions.

“Si els rebrots es controlen com fins ara, a curt termini no caldrà adoptar mesures supracomunitàries, d’Estat”, indicava Simón. Ara bé, el responsable del Ccaes ha afegit que “si les comunitats autònomes no apliquen les mesures o es comença a no saber què està ocorrent, es podran plantejar accions que superen l’àmbit comunitari”, ha advertit Fernando Simón.

Així mateix, una altra de les possibilitats que ha plantejat Fernando Simón, si cal, és l’acord de restriccions entre comunitats autònomes o mesures més dràstiques en determinats territoris.

Pel que fa a una de les inciatives que ja ha implantat Lleida, la del confinament de la comarca de Segrià, Fernando Simón ha lloat la decisió, encara que ha admés que li haguera agradat que s’haguera fet abans.

Els efectes de les restriccions, en els pròxims dies

El director del Ccaes s’ha mostrat esperançat i creu que “en els pròxims dies” es podran veure els efectes de les mesures que ja estan en vigor tant a la comarca catalana del Segrià, com a la gallega d’A Mariña o en un edifici d’Albacete i que afecten vora 300.000 persones.

A més, ha apuntat que el fet que estiga identificat l’origen de la majoria de contagis n'afavoreix el control, ja que el que dificulta el rastre de la pandèmia són els casos esporàdics, dels quals es desconeix el punt de contagi.

Respecte a la incidència que ha pogut tindre l’arribada de visitants d’altres països en l’evolució de la pandèmia, especialment en l’última setmana quan ja es van obrir les fronteres, Fernando Simón ha anunciat que s’han detectat 53 casos importats en els últims set dies.

També et pot interessar

stats