El Ministeri de Sanitat confirma l’expansió de la soca britànica a Espanya

A la Comunitat Valenciana ja s'han registrat almenys una trentena de casos d’aquesta variant.

El Ministeri de Sanitat confirma l’expansió de la soca britànica a Espanya
El Ministeri de Sanitat confirma l’expansió de la soca britànica a Espanya

L'anomenada soca britànica del coronavirus s'estén de manera imparable. Així ho ha confirmat la nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, que ha confirmat 350 casos de la nova soca i calcula que els casos sospitosos poden representar entre un 5% i un 10% del total de confirmats.

De fet, a la residència Vigor de Becerril de la Sierra, a Madrid, onze residents han mort i dos es troben en estat crític, pel que sembla, per haver-se contagiat d’aquesta variant de la Covid-19, després d'haver-s'hi detectat un brot que afecta 17 treballadors i 48 usuaris.

L'anomenada soca britànica, o B-1.1.7, es contagia fins a un 70% més fàcilment que la Covid habitual. El que encara es desconeix és si és més letal per al pacient una vegada es contagia, tal com va informar el Regne Unit.

A la Comunitat Valenciana, la que més residents britànics concentra d'Espanya, ja s'haurien registrat almenys una trentena de casos d'aquesta soca. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha informat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que són als departaments sanitaris del sud on més han crescut, ja que concentren més població britànica.

Per contra, aquest divendres s'ha conegut que l'anàlisi de les aigües residuals de la ciutat de València no ha trobat rastres de la soca britànica.

També et pot interessar

stats