El Ministeri porta els tribunals 17 aerolínies per no informar del reemborsament dels vols cancel·lats

El govern demana a la justícia que anul·le els bons que s’han oferit sense permetre triar al consumidor.

VÍDEO | El Ministeri porta els tribunals 17 aerolínies per no informar del reemborsament dels vols cancel·lats

El Ministeri de Consum portarà als jutjats 17 aerolínies per haver dut a terme suposadament pràctiques comercials deslleials per no haver comunicar als viatgers que havien adquirit un vol que s’ha cancel·lat el seu dret a demanar el reemborsament del bitllet.

Segons ha confirmat Consum, el ministeri té “prou indicis” que molts usuaris no han pogut exercir el seu dret al reemborsament del bitllet del vol anul·lat. Per aquesta raó, el govern recorrerà a la via legal perquè la justícia obligue les 17 aerolínies a cessar aquesta pràctica ara i en el futur.

Així mateix, el Ministeri de Consum també ha demanat als tribunals que es declaren nuls tots els contractes pels quals els viatgers hagen acceptat un bo substitutori del reemborsament, sempre que aquest bo s’haja adquirit mitjançant un consentiment viciat, és a dir, quan la companyia aèria no haja informat l'usuari d'aquest dret i li haja oferit un bo com a única opció.

La Comissió Europea permet a les aerolínies emetre bons com a alternativa al reemborsament dels diners, però sempre s’ha de donar a l’usuari l’opció de triar si vol que li tornen l’import del bitllet o si prefereix que li’l reserven en un bo.

Vulneració dels drets dels viatgers

Per que fa a la normativa espanyola, preveu que la pràctica comercial deslleial suposa una infracció greu en matèria de defensa dels consumidors, segons recull la Llei general de defensa dels consumidors i usuaris. La Llei de competència deslleial també estableix que és il·legal ometre o ocultar la informació necessària perquè el client puga adoptar una decisió relativa al seu comportament econòmic.

Les 17 aerolínies que ha denunciat el Ministeri de Consum són Air Europa, Air France, Binter Canarias, EasyJet, Eurowings, Iberia (Iberia Express i Air Nostrum), Jet 2, KLM, Latam Airlines, Lufthansa, Ryanair, Scandinavian Airlines (SAS), Transavia, Thomson Airways (TUI), United Airlines, Volotea i Wizzair.

També et pot interessar

stats