Minimanuals per a gestionar el confinament, l'ansietat i el dol

Voluntariat de la Universitat d'Alacant agrupa recomanacions de diverses fonts en tres documents.

Portada del document amb recomanacions per a l'ansietat de la UA
Portada del document amb recomanacions per a l'ansietat de la UA

El Grup d'Intervenció en Crisis del departament d'Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant (UA), format per voluntariat universitari, ha recopilat en tres documents diverses recomanacions per a gestionar el confinament a casa, l'ansietat, sobretot entre els professionals que treballen en primera línia contra el coronavirus, així com el dol de familiars de víctimes de la Covid-19.

Aquest grup s'integra dins la xarxa del Voluntariat d'Emergència Social Col·lectiva, implementat per la UA arran la crisi sanitària i del qual formen part membres de tota la comunitat universitària, excepte els grups de major risc.

Segons Miguel Richart, un dels coordinadors, el grup va sorgir el 2011 per a millorar l'atenció de persones en situació de crisi, com atemptats o grans accidents. Ara, el projecte està servint per a oferir un conjunt de recomanacions resumint tot allò que proposen entitats com l'Organització Mundial de la Salut (OMS) o els col·legis de psicòlegs. Recomanacions que són testades entre els professionals que treballen més en contacte amb la pandèmia i que poden descarregar-se des del blog del grup allotjat al web de la Universitat d'Alacant.

Després de dos documents dirigits a com afrontar el confinament i l'ansietat, ha sorgit ara un decàleg de consells per afrontar la mort de familiars afectats pel coronavirus. "Està dirigida a sanitaris i familiars", ha puntualitzat el professor de la Universitat d'Alacant Juan Diego Ramos, que ha recordat que la Facultat de Ciències de la Salut "va ser pionera en cures pal·liatives i atenció a la mort".

El grup també s'està coordinant per a atendre altres col·lectius, com les famílies amb persones amb discapacitat.

També et pot interessar

stats