Metrovalència i el Tram d'Alacant recuperen línies suspeses durant la pandèmia 

Els serveis nocturns de cap de setmana continuen suspesos per raons sanitàries.

Línia 5 del Tram d'Alacant en una imatge de l'estiu passat
Línia 5 del Tram d'Alacant en una imatge de l'estiu passat / Europa Press

La Comunitat Valenciana entra dilluns dia 15 en la fase 3 i continua donant passos cap a la nova normalitat. Des del dia 8 de juny està permesa l’ocupació al cent per cent dels transports públics terrestres, i des de dilluns 15, per tal d’adequar progressivament l’oferta a la demanda, els serveis de Metrovalència i el Tram d’Alacant recuperen la circulació d’algunes línies, tot mantenint les mesures d’higiene i seguretat establides pel Ministeri de Sanitat, entre elles, l’obligatorietat d’usar-hi la mascareta.

És el cas de la línia 8 de Metrovalència, que enllaça l’estació de Marítim Serradora amb la Marina, que s’afig a les línies 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch) i 6 (Tossal del Rei-Marítim Serradora) i prestarà a partir de dilluns 15 servei els dies laborables no lectius, en no estar oberts els centres universitaris i educatius. Es tracta de l’horari habitual d’aquest tramvia a partir de la segona quinzena de juny, per la qual cosa, aquest mitjà de transport estarà a partir d’aquesta setmana al cent per cent del seu servei durant l’estiu.

No obstant això, continua suspés el servei nocturn de cap de setmana, conegut com “A la lluna de Metrovalencia” i que permet deplaçaments els divendres i dissabtes fins a les 3 de la matinada.

Torna a circular la línia 5 del Tram d’Alacant

D’altra banda, la Generalitat recupera també la línia 5 del Tram d’Alacant, que connecta les estacions de la Porta del Mar amb la Plaça de la Corunya, a la platja de Sant Joan. La línia se suma a les circulacions habituals de les línies 1, 2, 3, 4 i 9, que ja presten servei els dies laborables no lectius, en no estar oberts ni els centres educatius ni la Universitat d’Alacant.

Tal com ocorre amb la línia 8 de Metrovalència, aquest és l’horari habitual del tramvia durant l’estiu a partir d’aquestes dates, amb la qual cosa, es recupera el servei al cent per cent. Per raons sanitàries, es manté la suspensió dels serveis nocturns durant el cap de setmana del Tram d’Alacant i el Mussol de les Marines, que circula entre Benidorm i Dénia.

Mascareta i distància de seguretat

Ferrocarrils de la Generalitat recorda que, a més de l’obligació d’usar-hi mascareta, cal rentar-se les mans després d’utilitzar els transports públics i que els usuaris de Metrovalència i el Tram d’Alacant disposen de dispensadors de gel hidroalcohòlic a les principals estacions i a l’interior dels vagons.

A més, cal deixar lliure el corredor central, per tal de permetre la circulació a l’hora de pujar o baixar del tramvia, i a les andanes, cal ocupar completament els seients lliures per a mantindre la màxima separació. FGV informa també que la compra de bitllets es realitza exclusivament amb targeta de crèdit o a les màquines de venda automàtica, i que la gestió d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments, ara mateix, només s’ofereix a través de la pàgina web.

També et pot interessar

stats