Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Mata circumscriu les crítiques d'Oltra a un conflicte personal i no entre partits

41 min.

El PSPV-PSOE situa les crítiques llançades al llarg dels últims dies per Mónica Oltra en l'àmbit personal. El síndic del PSPV-PSOE a les Corts, Manolo Mata, ha assegurat que entre els socialistes i Compromís “no hi han divergències i diferències insalvables”. Mata ha insistit a parlar de fluïdesa entre partits, però sí que ha advertit que “no sap” quina és la relació entre el president del Consell, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. “Si ella no se sent escoltada, caldrà reformar això. Ha d'haver-hi més comunicació”, ha deixat clar. En qualsevol cas, en una entrevista a Les notícies del matí, Mata ha considerat preocupant el que ha qualificat “d'incident” enmig de la pandèmia. “El conflicte no és en Compromís”, ha afegit el síndic. Mata ha defés la seua estima a Oltra però ha demanat “als dirigents polítics” sensatesa enmig de la pandèmia. En un altre moment de l'entrevista Mata ha defés l'estima que es tenen Oltra i Puig.

Les declaracions de Mata responen a les crítiques fetes per Oltra aquest dimarts en À Punt. La vicepresidenta del Consell va demanar a Puig més diàleg per a fer front a les decisions del dia a dia del Botànic. Oltra creu necessària una “reivindicació de la cultura del Botànic” perquè és “una qüestió de cultura democràtica”. La vicepresidenta defén també que “fan falta mesures més contundents” perquè estem en una situació de contagi comunitari en què s'ha perdut la traçabilitat del virus i en què hi ha una pressió creixent del sistema sanitari.

Al llarg de tota l'entrevista, el síndic socialista a les Corts ha volgut separar la relació entre els partits del pacte del Botànic de les crítiques d'Oltra. I ha negat que el PSPV-PSOE estiga “venut a la dreta”, ha advertit en referència implícita al diàleg amb Ciutadans. També ha emmarcat les diferències d'opinió dins la normalitat. I ha deixat clar que es prenen les mesures que els criteris d'experts marquen. “El president de la Generalitat parla diàriament amb tots els responsables de la Conselleria de Sanitat Universal i té un comité amb 30 o 40 persones, amb qui es reuneix periòdicament, en què hi ha sociòlegs, epidemiòlegs, etc., i cada mesura que prenga ell serà ponderada. De vegades podem tindre una percepció diferent, pero no hem d'expresar-la, almenys des de l'àmbit de la política”, ha asseverat en referència a les demandes fetes públiques per Oltra.

Preguntat per la tensió que es va originar amb motiu del pressupost del Consell, que finalment va modificar-se per a atendre les peticions de la vicepresidenta, Mata ha llevat importància a l'episodi i ha considerat el tema “una qüestió tècnica” i una situació normal. Ha aprofitat per a dir que Oltra és una dura negociadora. El ple del Consell ha aprovat el passat 30 d'octubre el projecte de llei de pressupostos de 2021. Però la polèmica va esclatar a l'inici del tràmit parlamentari dels comptes quan Oltra va assegurar que s'havien modificat les partides del seu departament d'Igualtat i se li havien restat 21 milions d'euros. Poc després, Hisenda va rectificar els pressupostos.

Contingut no disponible
stats