La mascareta serà obligatòria també per a fer esport

La Generalitat ha prohibit exercitar-se sense mascareta entre les 10.00 a 19.00 hores dins dels nuclis urbans.

Imatge d'arxiu d'una jove amb roba d'esport i mascareta.
Imatge d'arxiu d'una jove amb roba d'esport i mascareta.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha decidit prorrogar, amb lleugeres modificacions, les mesures addicionals dictades a la Comunitat Valenciana per a protegir la salut de la ciutadania. Tant la pròrroga com les modificacions incloses s'han publicat aquest dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i entraran en vigor dilluns 1 de febrer.

Entre les novetats que inclou aquest decret, destaca la que afecta l'ús de la mascareta: a partir d'ara serà també obligatòria per a majors de sis anys "durant la pràctica d'activitat física o de qualsevol altra activitat dins dels nuclis urbans" i als "espais de naturalesa o a l'aire lliure dins de nuclis de població, platges i piscines". La normativa fixa per a aquesta última mesura un horari de 10.00 a 19.00 hores.

A més, detalla dues excepcions: no serà obligatori durant "la pràctica d'activitat física o qualsevol altra activitat fora de nuclis de població amb la qual resulte incompatible el seu ús" ni "en les activitats infantils i juvenils d'oci mentre es romanga amb el grup de convivència estable".

Tot, sense superar el nombre màxim de dues persones (excepte convivents). Als espais de naturalesa o platges radicats fora dels nuclis urbans, la mascareta és recomanable, però no obligatòria. A més, s'ordena el tancament de saunes, spas, solàrium, banys turcs, balnearis, salons de massatges i establiments similars.

També et pot interessar

stats