Marisa Blasco: “Preocupa la creixent ocupació de les UCI, que podrien arribar al 100%”

Sembla que la pressió en l’atenció primària podria estar frenant-se, però fins d'ací a una setmana no es podrà comprovar si aquest fre es reflecteix als hospitals

Marisa Blasco, ocupació UCI

La directora de la unitat de cures intensives de l’Hospital Clínic de València i presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva, Marisa Blasco, ha explicat a À Punt que l’augment dels ingressos hospitalaris “preocupa, i molt” la comunitat mèdica. 

Amb les dades facilitades aquest dilluns per la Conselleria de Sanitat Universal, l’ocupació de les UCI frega el centenar, mentre que hi ha més de 700 persones ingressades per Covid-19 en tots els hospitals valencians. Una xifra que no ha fet més que créixer des de principis del mes de juliol, quan hi havia 151 ingressos, i només 17 d’ells eren a les UCI. 

Sembla que la pressió en l’atenció primària podria estar frenant-se, reconeix Blasco però, encara que fora cert, seria una estabilització en el nombre de nous contagis diaris que tardaria, com a mínim, una setmana a notar-se als hospitals. 

Si continua pujant la pressió a les UCI, assenyala Blasco, es pot arribar al 100%, la qual cosa deixaria els hospitals sense espai per a assumir altres pacients en estar crític que arriben d’urgències amb altres mals.

Així és que, malgrat no trobar-nos en una situació com la que es va viure al gener o al febrer, amb els hospitals saturats, l’ocupació actual preocupa molt el col·lectiu sanitari. 

També et pot interessar

stats