El cap de setmana deixa quasi 130 nous ingressos a la Comunitat Valenciana

Actualment hi ha 715 persones ingressades, xifra que no es registrava des de principis de març

Una treballadora sanitària realitza una prova PCR a un home
Una treballadora sanitària fa una prova PCR a un home / À Punt NTC

La cinquena onada del coronavirus continua escampant-se per la Comunitat Valenciana i empitjorant tots els indicadors epidemiològics. Així, només des de divendres, hi ha 129 persones més ingressades amb coronavirus, 13 d’elles a les unitats de cures intensives. Actualment hi ha 715 ingressos, xifra que no es registrava des del 9 de març, quan encara estàvem en la tercera onada. Pel que fa a les UCI, són 91 els llits ocupats per pacients de Covid-19, cosa que no ocorria des de principis del mes d’abril.

La Conselleria de Sanitat Universal també ha informat de 3.482 nous contagis des de dissabte, que fan pujar la mitjana mòbil setmanal fins a 2.967,71. Des que va començar la pandèmia s’han detectat 452.283 casos positius i, actualment, n’hi ha 29.972 que estan actius. 

Sanitat també ha notificat quatre noves defuncions, totes corresponents als últims set dies. Per tant, la Covid-19 ha mort 7.482 valencianes i valencians.

De tots els brots registrats des de l’última actualització de dades, n’hi ha un de grans dimensions a Sagunt, que afecta 18 persones i es va originar en l’àmbit social. 

La incidència frega els 600 casos

Segons les dades que ha donat el Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada en els últims catorze dies a la Comunitat Valenciana ja frega els 600 casos cada 100.000 habitants. En concret, la incidència és de 593 contagis, 34 punts més que divendres. 

Pel que fa a la pressió hospitalària, en aquests moments se situa en risc mitjà tant en planta com a les unitats de cures intensives. El 6,8% dels llits de planta estan ocupats per malalts de Covid, una xifra que es dobla (12%) en el cas de les UCI. 

També et pot interessar

stats