La majoria dels contagiats de Covid-19 podrien immunitzar-se

Ho assegura el microbiòleg valencià Sergi Maicas, que considera que la majoria passarem el coronavirus com un simple refredat.

Test ràpid de detecció la Covid-19
Test ràpid de detecció la Covid-19 / Europa Press

El microbiòleg valencià Sergi Maicas, professor titular del departament de Microbiologia de la Universitat de València i director del Màster en biologia molecular, cel·lular i genètica, considera que la majoria de persones que s'han contagiat de coronavirus podrien estar immunitzades de cara a futurs contagis. A més, segons Maicas, les persones que s'infecten per segona vegada presentaran símptomes "molt més lleus".

Segons afirma l'investigador valencià, el funcionament del SARS-CoV-2 "no dista massa del que fan altres virus". "Hi ha molts coronavirus circulant, entre ells els que ens causen refredats de manera habitual", ha indicat l'expert.

Tot i que hi ha un percentatge de la població que no el supera, "la immensa majoria el passa com un refredat més o menys greu, i amb una immunització que farà que en la pròxima onada, el nostre sistema immunitari es faça càrrec d'aquests virus i els símptomes siguen més lleus".

Maicas pronostica una baixada en la intensitat del virus en arribar l'estiu, però assegura que no desapareixerà. "Tornarà una segona onada, però gran part de la població estarà immunitzada, encara que podria tornar a haver-hi baixes entre gent major que no l'haja passat".

També et pot interessar

stats