L'OMT preveu una caiguda del 30% en l'arribada de turistes i pèrdues de 413.000 milions d'ingressos al món

Pololikaixvili trasllada al rei Felip VI la importància del turisme per a la recuperació econòmica i social davant l'impacte de la Covid-19.

El secretari general de l’OMT, Zurab Pololikaixvili,  s'ha reunit amb el rei Felip VI al Palau de la Zarzuela
El secretari general de l’OMT, Zurab Pololikaixvili, s'ha reunit amb el rei Felip VI al Palau de la Zarzuela / Efe
28 d'abril 2020 - 15:47

L'Organització Mundial del Turisme (OMT) estima que les arribades de turistes internacionals podrien caure fins a un 30% enguany a escala mundial, la qual cosa comportaria una pèrdua d'ingressos d'uns 450.000 milions de dòlars (413.000 milions d'euros).

El secretari general de l’OMT, Zurab Pololikaixvili, ha traslladat aquestes dades al rei Felip VI en la reunió que han mantingut al Palau de la Zarzuela per a avaluar l'impacte de la pandèmia en el sector turístic. Pololikaixvili ha transmés al rei la importància del turisme per a la recuperació econòmica i social davant l'impacte que ha suposat la pandèmia i ha advocat perquè hi haja de manera urgent “una resposta política coordinada en l'àmbit internacional, així com el compromís real de fer costat al turisme”. Recorda que el sector representa el 10% de l'ocupació global.

El diplomàtic georgià ha subratllat, a més, que el turisme “ha de ser una part dels programes i accions de rescat per a assegurar que ningú es quede arrere” i ha destacat que és un dels pilars dels objectius derivats de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de l'ONU.

Segons les dades de l'OMT, a Espanya el turisme va aportar un 12% del PIB el 2019. Quasi 84 milions de viatgers estrangers van visitar l’estat espanyol. Va ser, de fet, la segona destinació mundial quant a arribades.

La reunió amb el màxim responsable de l'OMT s'enquadra en els contactes que el monarca està mantenint amb mandataris estrangers i responsables d'organismes internacionals des que va esclatar la crisi del coronavirus.

També et pot interessar

stats