L'OMS reclama a les farmacèutiques que augmenten “massivament” la producció de vacunes

Insta els països rics que compartisquen la vacuna amb els més pobres una vegada immunitzen els majors i els sanitaris.

La vacuna de Moderna contra la Covid-19
La vacuna de Moderna contra la Covid-19 / CJ Gunther (Efe)

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha reclamat a les companyies farmacèutiques que augmenten “massivament” la producció de vacunes contra el coronavirus per a pal·liar la falta de dosi a nivell mundial.

Tedros ha celebrat la iniciativa del laboratori de Sanofi de posar a disposició la seua infraestructura de fabricació per a donar suport a la producció de la vacuna de Pfizer-BioNTech.

“Demanem a altres empreses que seguisquen aquest exemple. Les empreses també poden concedir llicències no exclusives perquè altres productors puguen fabricar la seua vacuna”, ha suggerit.

De la mateixa forma, ha sostingut que ampliar la producció a nivell mundial també faria que els països pobres “depengueren menys de les donacions dels rics”. “Són temps sense precedents i aplaudim els fabricants que s'han compromés a vendre les seues vacunes a preu de cost”, ha agregat.

Reclamen als països rics que compartisquen la vacuna

D'altra banda, Tedros ha reclamat als governs de tot el món que compartisquen les dosis de les vacunes contra la Covid-19 amb altres països més pobres, una vegada hagen vacunat les seues persones majors i els professionals sanitaris.

“Tots els governs tenen l'obligació de protegir la seua pròpia població. Però una vegada que els països amb vacunes han vacunat els seus propis treballadors sanitaris i les persones majors, la millor manera de protegir la resta de la seua població és compartir les vacunes perquè altres països puguen fer el mateix”, ha argumentat.

Malgrat que ha celebrat que el nombre de vacunacions a nivell mundial haja superat les infeccions registrades, ha recordat la iniquitat que s'està observant en el procés de vacunació. “Quasi 130 països, amb 2.500 milions de persones, encara no han administrat una sola dosi”, ha denunciat.

També et pot interessar

stats