L’OMS nega la versió dels EUA i confirma que la Covid-19 té un origen animal

Argumenta que el coronavirus “circula de manera ancestral entre les rates penades”, però cal aclarir quin animal ha transmés la malaltia a l’ésser humà.

El mercat de Xihua, a la regió xinesa de Guangdong, on es venen animals vius a pesar de la prohibició del govern
El mercat de Xihua, a la regió xinesa de Guangdong, on es venen animals vius a pesar de la prohibició del govern / Efe

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat que la Covid-19 "té origen animal". Amb aquesta afirmació, l’organisme sanitari tanca la polèmica sorgida els últims dies i especialment alimentada des dels Estats Units, sobre que el coronavirus ha pogut eixir d’un laboratori i, per tant, no tindria un origen natural.

"El coronavirus circula de manera ancestral entre les rates penades, és una cosa que sabem basant-nos en la seqüència genètica d’aquest virus. El que necessitem entendre és quin ha sigut l'animal que va actuar d’intermediari, és a dir, que va ser infectat per les rates penades i el va transmetre a l’ésser humà", ha reiterat aquest dilluns la cap del Departament de Malalties Emergents de l'OMS, Maria van Kerkhove.

El president dels Estats Units, Donald Trump, defensa que van crear el coronavirus SARS CoV-2 en un laboratori i argumentava que en tenia proves. No obstant això, el director executiu de l’OMS per a Emergències Sanitàries, Mike Ryan, ha recalcat que la posició dels Estats Units és “especulativa”. “Com qualsevol organització que es basa en evidències, ens agradaria molt rebre tota la informació relativa a l'origen del virus", ha afegit.

Guia per a convocar reunions

D’altra banda, l’OMS ha elaborat una guia perquè els governs puguen avaluar els riscos que suposen les reunions massives ara que alguns països comencen a rebaixar les mesures de quarantena social. En aquest sentit, l’organisme sanitari recomana tindre en compte la quantitat de gent que es reuniria, a més del lloc previst. i avaluar si la reunió es pot celebrar virtualment o s’ha de retardar.

També et pot interessar

stats