L’OMS alerta que una eixida precipitada del confinament pot tindre un impacte encara major en l'economia

L'organització avisa que la pandèmia està "lluny" d'acabar i que encara queda "molt per fer".

El director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en roda de premsa
El director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en roda de premsa / À Punt NTC

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat que una eixida del confinament precipitada pot tindre un impacte encara major en l'economia.

En la roda de premsa diària de seguiment de l’avanç del coronavirus, el director general de l’organització, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha assegurat que els governs han de posar en la balança les vides i l’economia però, si es fan passos massa prompte, “s'arrisquen a patir un impacte en l'economia encara més gran".

En aquest sentit, Tedros ha avisat que la pandèmia està encara "lluny" d'acabar i ha manifestat que encara queda "molt per fer", especialment a les zones més pobres i vulnerables.

Per això, recordant que molts països a Europa estan començant a alçar algunes restriccions, ha subratllat la importància que es continuen detectant, aïllant i tractant tots els casos de Covid-19, així com que es faça un seguiment dels contactes que han mantingut.

"L'OMS continua preocupada per la tendència creixent a Àfrica, l'Europa de l'Est, l'Amèrica Llatina i alguns països asiàtics. Els casos i morts no es reporten en molts països d’aquestes regions a causa de la baixa capacitat de prova", ha postil·lat.

També et pot interessar

stats