L’OCU comença una campanya per a demanar mascaretes gratuïtes

Complir l’obligació de portar-les té un cost de 110 euros al mes per a una família i "no totes poden afrontar aquesta despesa".

Complir l’obligació de portar les mascaretes té un cost de 110 euros al mes per a una família
Complir l’obligació de portar les mascaretes té un cost de 110 euros al mes per a una família / Efe

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha posat en marxa una campanya per a demanar mascaretes gratuïtes, ja que "complir l’obligació de portar-les té un cost de 110 euros al mes per a una família i no totes poden afrontar aquesta despesa".

La campanya #mascarillasparatodos demana garantir l’accés de la ciutadania a tots els tipus de mascaretes, fixar-ne el preu de venda i un subministrament mínim gratuït al mes.

Per a l’OCU, l’ús obligatori s’ha convertit en un nou rebut mensual per a les famílies, que des del 21 de maig han de sumar la partida en mascaretes a les despeses fixes de cada mes com ara l’aigua, l’electricitat, el gas, el telèfon o l’alimentació.

Famílies en situació de vulnerabilitat econòmica greu

Moltes famílies es troben en una situació de vulnerabilitat econòmica greu, segons una recent enquesta de l’organització, que assegura que un 10% d’aquestes té dificultats per a fer front a les necessitats bàsiques i arribar a final de mes i que per a un 6% és molt difícil fins i tot comprar menjar.

També et pot interessar

stats