L'Índia supera els quatre milions de contagis amb un milió de nous casos en només tretze dies

Se situa així com el tercer país amb un major nombre de contagis, només superat pels Estats Units i el Brasil.

Un treballador de la salut fa una test ràpid de coronavirus a Ahmedabad (l'Índia)
Un treballador de la salut fa una test ràpid de coronavirus a Ahmedabad (l'Índia) / Amit Dave (Reuters)

Els contagis de coronavirus a l'Índia continuen augmentant i tot apunta que es convertirà en el nou epicentre de la pandèmia. El país supera ja els quatre milions de casos (4.023.179), en sumar 86.432 nous contagis en les últimes 24 hores, el major augment en aquest país des que va començar la pandèmia. En total, el país ha registrat 69.561 morts, 1.089 en el dia d'ahir.

En les últimes setmanes l'Índia ha registrat les xifres més altes de contagis de tot el món i en només tretze dies ha passat de tres milions de casos de Covid-19 a quatre milions. No obstant això, la taxa de mortalitat és inferior a la mitjana mundial.

En aquest moment, l'Índia és el tercer país més afectat del món per la pandèmia en termes absoluts, després dels Estats Units, amb 6.202.061 milions de casos i el Brasil, amb 4.091.801 contagis. En total, al món se superen els 26 milions de casos (26.623.562 contagis), i ja són 874.717 les morts causades per aquesta malaltia des que va començar la pandèmia.

La Covid-19 ha afectat greument l'economia del país asiàtic a causa de les estrictes restriccions per a contindre l'expansió del coronavirus, i el PIB ha caigut un 23,9% entre abril i juliol, segons el Ministeri d'Estadística indi. Així mateix, el país continua amb el seu pla de desescalada i aquest cap de setmana es reinicia la majoria de les activitats, excepte l'educativa i els vols internacionals.

La vacuna russa és segura, segons la revista científica The Lancet

La prestigiosa revista científica The Lancet ha assenyalat que la vacuna que Rússia està preparant contra la Covid-19 és una vacuna segura. La vacuna que té el nom d'Sputnik V, es troba en la fase 2 d'assajos en humans, els quals revelen que no té efectes secundaris greus.

D'aquesta manera, els resultats preliminars publicats per la revista científica The Lancet demostren que no s'han detectat efectes adversos en els pacients, i que a més han desenvolupat anticossos. Les primeres proves en persones han durat 42 dies i hi han participat 72 persones de 16 a 60 anys. Segons el titular de l'institut tecnològic brasiler on es desenvolupen els assajos, es tracta d'un avanç important.

El govern rus, que finança l'Sputnik V, pretén produir cinc milions de dosis mensuals entre la tardor de 2020 i principis del 2021.

Tanmateix, des de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la cap científica, Soumya Swaminathan, avisa que només avalaran una vacuna contra la Covid-19 segura i eficaç. La cap científica de l'OMS ha explicat que "cap vacuna es desenvoluparà massivament si no s'acompleixen els estàndards d'eficàcia i de seguretat".

A finals del mes d'agost l'Agència Espanyola del Medicament va autoritzar el primer assaig clínic en humans d'una vacuna anti-Covid, concretament l'anomenada Ad26.COV2-S, desenvolupada per l'empresa belga Janssen, del grup Johnson & Johnson.

També et pot interessar

stats