L'hoteleria de València considera que les paraules de Ribó assenyalen de forma injusta el sector de l'oci nocturn

Asseguren que des dels locals d'oci hi ha un compromís social i volen evitar que s'estigmatitze aquest sector.

L'hoteleria de València considera que les paraules de Ribó assenyalen de forma injusta el sector de l'oci nocturn
L'hoteleria de València considera que les paraules de Ribó assenyalen de forma injusta el sector de l'oci nocturn

Aquest divendres, Ribó va mostrar la seua preocupació pels brots de Covid-19 associats a l'oci nocturn i va explicar que des de l'Ajuntament han parlat “de manera informal” amb la Generalitat perquè es “plantege seriosament que cal fer alguna cosa” amb aquesta activitat. Des de la Coordinadora de l'Hoteleria dels Barris de València han expressat el desacord amb les paraules de l'alcalde de València, Joan Ribó, i consideren que han sigut "desafortunades".

Segons les empreses del sector de l'oci integrades en aquesta associació, l'alcalde ha valorat “de forma parcial i arbitrària” el sorgiment de nous rebrots i ha assenyalat l'oci nocturn de manera injusta. D'aquesta manera, reclamen a Ribó “una anàlisi rigorosa del problema dels rebrots” que no estigmatitze l'activitat econòmica de les pimes de l'oci.

Així, el col·lectiu considera que és imprescindible per al sector “transmetre missatges de prevenció i responsabilitat social”, en especial a la joventut. En aquest sentit, la Coordinadora es mostra disposada a col·laborar amb campanyes i accions orientades a la conscienciació ciutadana sobre els riscos de la Covid-19.

Asseguren que des dels locals d'oci hi ha un compromís social i volen evitar que s'estigmatitze aquest sector que, a més, es troba en una situació crítica, actualment amb una facturació del 30% respecte a l'any anterior.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va dir aquesta setmana que a la Comunitat Valenciana no es planteja, de moment, la possibilitat de decretar el tancament total de l'oci nocturn, com han fet en altres comunitats autònomes, com ara la Regió de Múrcia.

A les comarques valencianes hi ha, a hores d'ara, 35 focus actius i preocupa especialment el detectat a Gandia amb 114 persones contagiades, on precisament la Conselleria de Sanitat va tancar els locals d'oci nocturn dissabte passat.

També et pot interessar

stats