L'alumnat de primer d'ESO no es vacunarà fins que no complisca 12 anys

És l'edat mínima considerada en els protocols de vacunació per a poder rebre un dels antígens autoritzats contra la Covid-19

Imatge d'arxiu d'uns alumnes d'un institut de secundària
Imatge d'arxiu d'uns alumnes d'un institut de secundària / À Punt NTC

Sols l'alumnat de primer de secundària que tinga 12 anys complits començarà el curs escolar d'enguany amb almenys la dosi inicial de la vacuna contra la Covid-19. Ho ha recalcat aquest dilluns la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, durant una visita institucional a l'Hospital General Universitari d'Elda.

Part de l'estudiantat que aquest curs 2021-2022 comença l'educació secundària encara no ha fet els 12 anys, que és l'edat mínima contemplada en els protocols de vacunació per a poder rebre els preparats de Pfizer o Moderna, els únics autoritzats en la població menor de 40 anys. Aquesta limitació obliga a la Conselleria de Sanitat a adaptar el cronograma de vacunació d'aquells escolars que celebren el dotzé aniversari entre setembre i desembre de 2021. 

"És un forat que hem d'omplir" ha manifestat al respecte la consellera Barceló, qui ha precisat que Sanitat anirà convocant aquests alumnes a mesura que vagen complint l'edat requerida per a ser vacunats contra la Covid-19: "En setembre acabarem amb els que fan anys en aquest mes, i així successivament anirem vacunant-los", ha aclarit. 

El debat sobre la necessitat de vacunar els menors de 12 anys fa algunes setmanes que està damunt la taula. Pfizer i Moderna ja estan treballant en assajos clínics perquè els seus preparats –Comirnaty i Spikevax, respectivament– arriben a totes les edats de forma segura i efectiva. Els resultats preliminars d'aquests estudis no s'esperen abans de la tardor, però en tot cas, caldria l'autorització dels reguladors sanitaris per a poder començar a administrar ambdues vacunes en la població més menuda. 

Menys dosis administrades

Quant a les xifres de vacunació i l'alentiment del ritme en la campanya d'immunització, Barceló ha assenyalat que ara hi ha menys gent pendent de vacunar-se i això explica la baixada de les dosis administrades. L'última actualització del Ministeri de Sanitat (divendres, 27 d'agost) situa en el 90,5% el percentatge de vacunes administrades respecte al total de les rebudes, en línia amb la mitjana estatal. Segons les previsions de la conselleria, aquesta setmana s'inocularan 277.040 dosis, gran part de les quals (231.000) aniran destinades a completar la pauta de vacunació de persones que han de rebre encara la segona dosi.

També et pot interessar

stats