L'Ajuntament de València sancionarà les infraccions durant els passejos amb menors

Des del consistori es planteja el tancament dels jardins del Real i el Túria.

Família disfrutant del primer dia d'eixides de la xicalla
Família disfrutant del primer dia d'eixides de la xicalla / À Punt NTC

La xicalla ha eixit de les seues cases aquest diumenge per primera vegada en sis setmanes de confinament a tota la Comunitat Valenciana. A la ciutat de València, on s'han reobert els parcs per a poder passejar, l'eixida al carrer dels menors ha vingut acompanyada de polèmica. Tot i la constant vigilància policial, en alguns moments hi ha hagut xiquets i xiquetes jugant en grup i sense respectar la distància de seguretat al vell llit del Túria. Per això, a partir d'aquest dilluns, l'Ajuntament començarà a sancionar els incompliments que detecte.

El regidor de Parcs i Jardins i vicealcalde, Sergi Campillo, ha assegurat aquest diumenge en À Punt NTC que la majoria de la ciutadania ha complit les normes del Ministeri de Sanitat per a evitar la propagació del coronavirus.

No obstant això, sí que ha denunciat les infraccions comeses en una zona molt concreta del jardí del Túria en què hi ha hagut acumulacions de gent i grups de menors jugant entre ells. Les imatges difoses per les xarxes socials s'han fet tendència amb etiquetes com #irresponsables o #Túria.

Des del consistori avaluen ara com s'han utilitzat els jardins per a prendre mesures adequades de cara a les pròximes setmanes. L'Ajuntament ha avisat que l'obertura dels jardins és "reversible" i que podrien tancar-se de nou els del Real o el Túria. En aquesta línia, la vicealcaldessa Sandra Gómez va compartir en Twitter un vídeo que mostrava infraccions i ha advertit que "el que no funcione, es farà marxa arrere".

El regidor de Protecció Ciutadana, Aaron Cano, considera la jornada anterior "pedagògica" perquè va servir per a explicar a la gent la normativa actual, i "no s'anava a aplicar cap sanció". L'escenari canvia aquest dilluns, quan l'Ajuntament començarà a sancionar les infraccions que detecte.

Segons les normes que ha establit el Ministeri de Sanitat per a evitar la propagació del coronavirus, es permet un passeig al dia d'una hora de durada, en un radi d'un quilòmetre del domicili, amb un adult que convisca amb la xicalla. A més, cal mantindre una distància interpersonal amb terceres persones d'almenys dos metres.

També et pot interessar

stats