L’Ajuntament de València injecta 2,8 milions més a les comissions falleres

També destina 2,3 milions per a pal·liar els efectes de la crisi en el teixit empresarial de la ciutat.

Un dels monuments que es va haver de desmuntar a València arran de l'ajornament de les falles
Un dels monuments que es va haver de desmuntar a València arran de l'ajornament de les falles / À Punt

L’Ajuntament de València aportarà 2,8 milions més per a les comissions falleres, de manera que la partida destinada a aquesta finalitat creix fins a 4,6 milions. El ple ha aprovat aquesta modificació pressupostària, juntament amb una altra, d'1,1 milions, per a millorar els instruments d’atenció telefònica i l’oficina virtual de l'Ajuntament, així com el teletreball dels funcionaris i empleats, perquè no es paralitze l’activitat municipal i seguir atenent la ciutadania durant l’estat d’alarma.

Així mateix, es preveu una modificació per import de més de 2,3 milions d'euros per a revitalitzar l'activitat econòmica de la ciutat i millorar la liquiditat de les empreses locals afectades per la crisi derivada del Covid-19.

En total, s'augmenta a 4,5 milions d'euros la línia pressupostària d'ajudes a autònoms, pimes i micropimes, i es duplica la partida destinada a ajudes a la creació de nous comerços i consolidació dels existents. Per als autònoms de la ciutat sense treballadors s’injectaran 3.000 euros: si tenen un màxim de 10 assalariats disposaran de 5.000 euros; si tenen d'11 a 20 treballadors, 7.000 euros.

Per als proveïdors de les falles

Respecte a les ajudes a les comissions falleres, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que les subvencions pretenen que "puguen fer front al pagament als proveïdors, que, en definitiva, són pimes i micropimes", de manera que l'Ajuntament ha assumit el 62,5% del cost total dels monuments fallers.

Al final de la sessió plenària s’ha aprovat amb caràcter d'urgència una modificació pressupostària de 2,5 milions d'euros, que garanteix la disponibilitat de fons per a les iniciatives de caràcter social. Amb aquest canvi es fa front, en primera instància, a iniciatives com el repartiment diari de 600 bosses de menjar, les ajudes d'emergència per a alimentació i productes farmacèutics, l'allotjament a persones sense sostre en centres municipals i, fins i tot, la contractació d'hotels per a fer front a la demanda, en cas que fora necessari.

També et pot interessar

stats