L'Agència Europea del Medicament estudiarà la vacuna de Pfizer el 21 de desembre

L'organisme havia previst fer públic el seu dictamen abans del dia 29.

Campanya canadenca de vacunació
Campanya canadenca de vacunació / Pat Lachance (Reuters)

La vacuna de BioNTech i Pfizer rebrà el vistiplau de l'Agència Europea del Medicament (EMA) pròxim dilluns 21 de desembre, segons ha confirmat aquest dimarts la mateixa Agència. És el dia que ha fixat per a celebrar la reunió i decidir si aprova la vacuna.

Preguntat sobre aquest tema en una roda de premsa, el ministre alemany de Sanitat, Jens Spahn, va assegurar que es tractaria d'una “bona notícia” i que comptava amb la mateixa data perquè ho havia llegit en la premsa, que li semblava “plausible” perquè era just abans de Nadal.

L'EMA anuncià a principis de desembre que es plantejava decidir l'aprovació de la vacuna BioNTech / Pfizer abans del 29 de desembre, i que a més tardar tindria la resolució de l'estudi sobre la de Moderna abans del 12 de gener.

La vacuna de Pfizer ha sigut ja la primera a inocular-se en pacients del Regne Unit (els primers van rebre la primera dosi el passat 8 de desembre), els Estats Units, el Canadà i Singapur, i segons el que anuncià aquest dilluns el ministre de Sanitat Salvador Illa, podria arribar a Espanya el 4 o 5 de gener.

També et pot interessar