L'aeroport d'Alacant-Elx redueix la seua operativitat pel coronavirus

Deixarà d'estar operatiu per al trànsit aeri comercial i només es destinarà a serveis d'emergència i càrrega.

Aeroport d'Alacant-Elx, en una imatge d'arxiu
Aeroport d'Alacant-Elx, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'aeroport d'Alacant-Elx adaptarà aquest dimecres la seua operativa a les necessitats de la reducció del volum de trànsit aeri, una mesura destinada a evitar la propagació del coronavirus. Deixarà d'estar operatiu per al trànsit aeri comercial i només es destinarà a serveis d'emergència, de càrrega i algun de passatgers amb autorització especial.

Aena va explicar que l'aeroport no es tancarà però sí que aplicarà una "gran reducció de l'operativa de vols". D'aquesta manera, mantindrà obertes huit portes d'embarcament i dues cintes de recollida de maletes.

La resta de les instal·lacions de l'edifici tancaran i es racionalitzarà el consum d'electricitat per a ser "eficients", ha explicat l'empresa pública. Així, la terminal treballarà només amb tres quartes parts de la seua capacitat i s'adaptarà en funció de l'oferta de cada dia, en previsió de recuperar la plena operativitat quan siga possible.

El cessament del trànsit aeri comercial és conseqüència directa de l'increment de les mesures que comporta el decret d'alarma del govern espanyol, que prohibeix viatjar sense raons justificades. El Consell de Ministres d'aquest dimarts aprovarà una pròrroga per a allargar la situació quinze dies més, fins l'11 d'abril, que haurà de ratificar el Congrés.

També et pot interessar

stats