L'advertència de Barceló sobre la desescalada: "Una obertura ràpida pot suposar un tancament ràpid"

La consellera de Sanitat Universal insisteix que les restriccions s'hauran d'alleujar "amb cautela i prudència" perquè el virus "no està controlat".

La consellera Barceló, dilluns passat durant una entrevista en À Punt
La consellera Barceló, dilluns passat durant una entrevista en À Punt

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha recalcat aquest dimecres que la desescalada després de la tercera onada s’ha d’aplicar amb "cautela i prudència" a la Comunitat Valenciana perquè "el virus no està controlat". "Una obertura ràpida pot suposar un tancament ràpid", ha advertit durant una entrevista en el programa Espejo Público.

La responsable de la sanitat valenciana ha recordat que les restriccions implantades pel Consell per a frenar l'avanç de la pandèmia han sigut "molt dures". Inclouen, entre d'altres, el tancament generalitzat de bars i restaurants, la reducció d'horari de comerços no essencials fins a les 18:00 hores o el tancament perimetral de les quinze ciutats més poblades del territori (setze, si es té en compte Petrer, que forma conurbació amb Elda). Totes aquestes mesures estaran en vigor, en principi, fins a l'1 de març, quan el govern valencià té previst revisar-les. Barceló ha destacat que han tingut "un impacte important" i a través d'aquestes "s'ha aconseguit controlar la situació epidemiològica".

Fa unes setmanes, ha recordat la consellera, la Comunitat Valenciana tenia una incidència acumulada que superava els 1.400 casos per cada 100.000 habitants els últims catorze dies. Ara l'indicador s'ha reduït per davall de 500 casos, segons l'última actualització del Ministeri de Sanitat.

Tot i la millora, la Generalitat ha optat per prorrogar les restriccions i al final de mes es replantejarà "com alleujar aquestes mesures, sempre amb molta cautela i prudència", ha remarcat Barceló. De fet, la Comunitat Valenciana continuarà en risc extrem per transmissió de coronavirus fins que aconseguisca baixar dels 250 positius per cada 100.000 habitants, la línia roja fixada pel Ministeri de Sanitat per a establir el màxim nivell d'alerta. "Cal pensar en tots aquests mesos d'alta pressió assistencial tant als centres hospitalaris, les UCI i l’atenció primària", ha dit, en referència als altres indicadors de risc que té en compte Sanitat per a avaluar la situació de la pandèmia de Covid-19.

També et pot interessar

stats