L’activitat esportiva a l’aire lliure podrà reobrir el 2 de març però no els gimnasos

El sector es mostra decebut i es reivindica com a espai segur, i defén que l'esport és una activitat essencial.

Imatge de la reunió celebrada aquest dimarts entre la Conselleria de Sanitat i els representants de l'àmbit esportiu
Imatge de la reunió celebrada aquest dimarts entre la Conselleria de Sanitat i els representants de l'àmbit esportiu / Conselleria de Sanitat

Els gimnasos continuaran amb la persiana baixada a partir de l’1 de març, moment en què començarà la desescalada a la Comunitat Valenciana després de la tercera onada, segons han manifestat els representants del sector a À Punt NTC a l'eixida de la reunió amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La millora de la situació epidemiològica porta la Generalitat a obrir la mà i començar a flexibilitzar les restriccions sanitàries, però l'activitat esportiva en interiors seguirà estant restringida, almenys durant els propers quinze dies contant des de dimarts vinent.

Així ho ha comunicat la Conselleria de Sanitat Universal als representants de l'àmbit esportiu en una reunió celebrada aquest dimarts que s'ha allargat més de dues hores i de la qual el sector ha dit haver eixit “molt decebut”.

Els gimnasos hauran d'esperar almenys 15 dies més

El govern valencià sí que permetrà, en canvi, que els clubs que realitzen activitat a l'aire lliure puguen reprendre-la. En cas que siga aprovat finalment en la interdepartamental d'aquest dijous a efectes pràctics significaria que per exemple podrien obrir pistes de tennis o piscines a l'aire lliure però no les cobertes. Pel que fa als gimnasos, no es planteja la seua reapertura fins almenys 15 dies més.

L’alleujament de les mesures es queda curt per al sector de l'esport, que demanava poder retornar a l'activitat tant en exteriors com en interiors, amb aforaments limitats en aquest cas i respectant totes les mesures de seguretat necessàries contra la Covid-19. Una petició a què el Consell, de moment, s'ha negat.

Els propietaris dels gimnasos són els que han eixit més decebuts de la cita. Asseguren que no entenen per què la Generalitat els obliga a continuar tancats a pesar de les mesures de seguretat que han aplicat durant la crisi sanitària. “Estic dessolat. Ara haurem d'esperar quinze dies a partir del 2 de març per a veure si podem obrir els centres esportius amb un aforament limitat”, ha manifestat a À Punt Miguel Ángel Nogueras, president de l'Associació de Gestors Esportius de la Comunitat Valenciana.

La tornada de les competicions autonòmiques, suspeses des del passat 21 de gener, no es contempla de moment perquè el sector assegura que necessiten almenys quize dies per a poder preparar-se.

Els representants de les instal·lacions i federacions esportives de la Comunitat Valenciana es reivindiquen com a espais segurs, amb una taxa de contagi inferior al 0,3%, i defenen que l'esport és una activitat essencial. Més de 400.000 persones amb llicències esportives i 58 federacions estan afectades ara per ara a la Comunitat Valenciana per les dures restriccions decretades a causa de la Covid-19.

En la reunió d'aquest dimarts s'ha constituït per primera vegada la mesa tècnica de l'esport, integrada per experts del sector i de les Conselleries de Sanitat Universal i Esports. L'organisme, que pretén establir una fulla de ruta per tal de recobrar progressivament la tornada a la normalitat en l'àmbit esportiu, té previstes més reunions en els propers dies, segons ha informat la Generalitat en un comunicat fet públic després de la trobada. L'alçament de les restriccions, ha precisat, estarà condicionada a la situació epidemiològica del territori.

També et pot interessar

stats