L'1,1% de l'alumnat valencià i el 2,3 del professorat, confinat o positiu

Segons les dades del Ministeri d’Educació, no hi ha cap centre ni cap aula confinada pel coronavirus a la Comunitat Valenciana

Una classe en un centre escolar valencià durant el passat curs
Imatge d'arxiu d'una classe en un centre escolar valencià / À Punt NTC

L'1,11% de l’alumnat de la Comunitat Valenciana i el 2,31% del professorat està en quarantena o ha donat positiu per coronavius, uns percentatges lleugerament inferiors a la mitjana d'Espanya, segons les dades del Ministeri d'Educació.

Després de la tornada a les classes aquest dilluns dia 10 de gener, 9.111 alumnes han donat positiu en covid o estan en quarantena per haver tingut contacte amb un positiu, una xifra que representa l'1,11% de l’alumnat valencià. La xifra total és més baixa pel que fa al professorat (1.883), però no obstant això, el percentatge és més del doble (2,31). Malgrat tot, no hi ha cap centre ni cap aula clausurada.

La situació és similar a escala estatal ja que hi ha 102.233 criatures positives o en quarantena enfront de 19.335 professors i professores, però en percentatges són un 1,19% i un 2,60%, respectivament. Així i tot, hi ha algunes comunitats com ara Navarra i el País Basc que estan molt pitjor perquè quasi multipliquen per cinc aquests percentatges.

Segons les dades difoses aquest divendres pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, que recopila les xifres proporcionades per les comunitats a data 12 de gener, cap centre escolar s'ha vist forçat a tancar a conseqüència de la pandèmia en el curt espai de temps que portem de tornada a les classes. Però cal tindre en compte que Astúries, les Balears i Madrid no han enviat informació o ho han fet de manera incompleta o provisional.

Així, el dia 12, van estar tancades per quarantena el 0,03% de les aules, amb els percentatges més elevats a Galícia (0,13%) i les Canàries i Cantàbria (0,10%). Castella-la Manxa, Castella i Lleó, la Comunitat Valenciana, Navarra i Ceuta i Melilla no han reportat classes clausurades. La majoria de les aules tancades, el 61%, són aules d'educació infantil.

També et pot interessar

stats