Johnson anuncia noves restriccions a Londres a causa d'una mutació de la Covid-19 molt contagiosa

La nova soca, detectada al sud-est d'Anglaterra, té una capacitat de transmissió un 70% superior a l'anterior.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, aquest dissabte

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dissabte que la ciutat de Londres i el sud-est i est d'Anglaterra passaran aquest diumenge al nivell 4 de risc greu de Covid-19, el que significa que les botigues que venen articles no essencials, els gimnasos, els cinemes i les perruqueries hauran de tancar durant dues setmanes i que els residents de les àrees afectades únicament podran eixir dels seus domicilis per motius de força major.

Per a frenar la corba de contagis també s'han prohibit les reunions fora de la bambolla familiar, després que s'haja detectat una nova variant del coronavirus amb una capacitat de transmissió un 70% superior a l'anterior.

Les autoritats sanitàries del Regne Unit ja han alertat l'Organització Mundial de la Salut sobre aquesta mutació, que es propaga més ràpidament, però de la qual encara no hi ha proves que demostren que siga més letal o que puga tindre un impacte en l'efectivitat de les vacunes contra la Covid-19. A hores d'ara, amb la campanya de vacunació en marxa, s'està avaluant amb urgència aquest últim punt.

També et pot interessar

stats