Itàlia decreta el confinament domiciliari en la major part de Nadal

Entre el 24 de desembre i el 6 de gener, alleugerint la resta de dies laborals.

Policies impedeixen el pas a ciutadans en una zona de compres de Milà
Policies impedeixen el pas a ciutadans en una zona de compres de Milà / Efe.

El govern italià ha aprovat aquest divendres noves restriccions contra el coronavirus, que inclouen un confinament pràcticament total en tot el país la major part de Nadal, segons ha anunciat el primer ministre, Giuseppe Conte.

Conte ha decretat un confinament domiciliari i el tancament de bars, restaurants i comerços. Es restringeix la mobilitat entre regions i el toc de queda es manté a les 22:00 h. Les mesures s'aplicaran des de la nit de Nadal fins al 7 de gener.

Amb aquest nivell d’alerta no està permés eixir de casa, excepte per motius de salut, urgència o desplaçar-se al lloc de treball. No obstant això, com a novetat, durant els dies esmentats, els italians sí que podran eixir de casa per a visitar a familiars i amics, encara que amb restriccions.

"La situació continua sent difícil, també en tot Europa i el virus continua circulant. Es deixa doblegar però no derrotar. Hem d’intervenir i us assegure que no és una decisió fàcil. Per això hem adoptat un nou decret equilibrat", ha dit en roda de premsa.

Segons les noves normes, es decreta un confinament quasi total en les dates més importants, els festius i les seues vespres, entre el 24 de desembre i el 6 de gener, mentre que s'alleugeriran alguna cosa les mesures en la resta de dies laborals.

- Es permeten, a més dels convivents, un màxim de dues persones més en els menjars i sopars nadalencs.

- Es decreta el tancament total d'hoteleria, però es permeten fer menjar per a portar.

- A més de farmàcies i supermercats, es permet l'obertura de perruqueries, llibreries i bugaderies.

També et pot interessar

stats