Instal·len mampares i dosificadors als jutjats valencians

La Conselleria de Justícia inverteix vora 4 milions en material per a normalitzar l’activitat judicial en la lluita contra la Covid-19.

Més de 400 mampares, 60.600 guants i 600 dosificadors als jutjats valencians per a fer front a la Covid-19
Més de 400 mampares, 60.600 guants i 600 dosificadors als jutjats valencians per a fer front a la Covid-19 / Arxiu del TSJCV (EP)

La Conselleria de Justícia ha instal·lat 416 mampares de protecció, 60.600 guants, 600 dosificadors de gel desinfectant i 1.800 pals delimitadors als jutjats valencians per a normalitzar l’activitat judicial. S’hi han invertit quatre milions d’euros amb l’objectiu de garantir la seguretat d’usuaris i treballadors davant de la pandèmia de la Covid-19.

El pla contra el coronavirus contempla duplicar o, fins i tot, triplicar els accessos a les seus judicials per a evitar aglomeracions en què hi haja la possibilitat de crear recorreguts alternatius. Per a això s’han instal·lat 1.800 pals separadors de dos metres per a delimitar accessos d’entrada i d’eixida dels edificis, i clausurar l’accés a diversos espais d’ús públic. També s’han utilitzat les cintes per a inutilitzar bancs i senyalitzar passadissos. En total, quasi 15.000 metres de cinta.

Els jutjats valencians ja es troben en la segona fase del pla de desescalada i a les instal·lacions judicials han tornat el 60% del funcionariat. A l’inici de l’emergència sanitària, es van destinar més de 700.000 euros en actuacions de desinfecció d’espais, compra de material de protecció i mampares de separació per a garantir la salut del personal de Justícia que ha estat treballant durant l’estat d’alarma. En esta administració s’han detectat 10 casos de contagi de Covid-19. També s’ha procedit a l’optimització de la ventilació i renovació de l’aire en tots els edificis de les seus judicials de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats