La incidència puja vora cent punts des de divendres

La pressió hospitalària augmenta lleugerament, però encara és prompte per saber com haurà afectat la pujada de contagis després de Falles

Personal sanitari atén un pacient en una UCI en una imatge d'arxiu
Personal sanitari atén un pacient en una UCI, en una imatge d'arxiu / Efe

Des de l'última actualització de dades del Ministeri de Sanitat, divendres passat, la incidència acumulada a 14 dies a la Comunitat Valenciana ha passat de 400,27 casos per cada 100.000 habitants a 495,08, és a dir, que en només quatre dies ha crescut 94,81 punts. Un creixement molt similar al que ha experimentat la mitjana a set dies, que ha passat de 229 a 322 casos per cada 100.000 habitants i puja 93 punts.

Després de mes i mig de descens, aquest indicador epidemiològic va començar a pujar el 15 de març, coincidint amb el començament de les Falles, i fins ara ha pujat un total de 165,63 punts pel que fa a la incidència a catorze dies i 169 en el cas de la incidència a set dies. Una pujada amb què ja comptava la Conselleria de Sanitat, però que, amb el nou model, no preocupa tant com la pressió assistencial que puga generar, segons va reconéixer aquest dilluns la consellera Ana Barceló

Amb aquesta pujada, la Comunitat Valenciana torna a situar-se per damunt de la mitjana espanyola –cosa que no ocorria des del 3 de març–, situada en 466,51 i 226,06, respectivament.

Pel que fa a la pressió hospitalària, el percentatge de llits ocupats per pacients de covid a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 0,13 des de divendres, ja que passa de 2,94% a 3,07%. Per contra, l'ocupació a les unitats de cures intensives ha disminuït en un 0,72, ja que passa de 4,35% a 3,58%. Continua sent inferior a la mitjana espanyola –que ha baixat en ambdós paràmetres i se situa en 3,52% i 5,40%, respectivament–, però cal recordar que l'evolució d'aquest indicador epidemiològic sempre va uns deu dies per darrere de la incidència. Per tant, no s'hauria reflectit encara l'augment dels contagis derivat de les festes de Falles.

També et pot interessar

stats