La covid es tracta des d'ara com una grip i només tocarà quedar-se a casa amb símptomes greus

Sanitat recorda que es faran proves de diagnòstic sols als majors de 60 anys, a les persones immunodeprimides i a les embarassades

La Comunitat Valenciana entra en una nova fase de la covid

A partir d'aquest dilluns, la covid es tracta a quasi tots els efectes com una grip. Només tocarà quedar-se a casa si tenim símptomes greus, com ara febra. De fet, en molts casos no arribarem a saber si hem tingut covid o un refredat, perquè no es faran ni PCR ni antígens, excepte a les persones considerades vulnerables. Com explica la consellera de Sanitat, Ana Barceló, es faran proves sols als "majors de 60 anys, a les persones immunodeprimides i a les embarassades".

Sense autodiagnòstic. Segons el nou protocol de Sanitat Universal, la baixa ens la donaran al centre de salut segons la gravetat dels símptomes. Alguns sectors mostren dubtes, per exemple, de com evitar contagis generalitzats al centre de treball. "Pot ser que algunes empreses necessiten l'assessorament dels seus serveis de prevenció. Ha de ser molt estricta en les normes de prevenció respiratòries", ha explicat Pere Soto, metge de la Unió de Mútues Laborals.

Un altre sector amb dubtes és l'educatiu. "Continuem tenint les mateixes mesures de seguretat que durant tota la pandèmia. Hem d'apel·lar al sentit comú de les famílies i a la seua responsabilitat", agrega Joaquina Barba, presidenta de l'Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària. La Conselleria d'Educació prepara un nou protocol per a aquesta mateixa setmana.

Mentrestant, algunes veus sanitàries adverteixen que la mesura s'ha pres "massa prompte". Rafael Ortí, president de la Societat Espanyola de Medicina Preventiva, opina que es podria haver esperat a després de la Setmana Santa.

El motiu és el repunt de contagis posteriors a les Falles. Repunt que no preocupa tant, amb el nou model, com la pressió assistencial que puga generar. "Esperen que això no es trasllade als indicadors hospitalaris, que són els que seran el centre de la nostra vigilància", ha conclòs Barceló.

També et pot interessar

stats