Illa descarta per ara el confinament domiciliari i demana temps per a avaluar les mesures actuals

Condemna unànime i contundent de les autonomies als actes vandàlics davant de les mesures per a frenar la pandèmia.

Illa descarta per ara el confinament domiciliari i demana temps per a avaluar les mesures actuals
Illa descarta per ara el confinament domiciliari i demana temps per a avaluar les mesures actuals

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat aquest dimecres en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Sanitat, que cal donar un temps per a veure l'efecte de les mesures. Illa ha reiterat que les mesures preses fins ara són serioses i molt contundents, i ha insistit que cal donar temps perquè funcionen. El ministre ha defensat l'estratègia actual. El govern ha tornat a dir que no contempla, de moment, el confinament domiciliari. Amb aquesta resposta, el ministre ha eixit al pas de la petició feta pel País Basc perquè el govern valore la possibilitat d'autoritzar confinaments domiciliaris.

Illa, de fet, també ha dit que les autonomies tenen encara "marge d'actuació" per a mesures específiques per a lluitar contra la pandèmia. I ha reiterat que les mesures requereixen temps perquè facen efecte, entre dues i tres setmanes. "En algunes autonomies on es van prendre mesures en fa més de dues es veuen resultats en la línia de l'estabilització".

El ministre, en qualsevol cas, ha recordat que la situació de la pandèmia és "preocupant" a Espanya. També ha destacat que per primera vegada el Consell Interterritorial ha emés "un comunicat conjunt" per unanimitat per a condemnar els altercats d'aquest cap de setmana. "Aquest no és el camí, el camí és el que marca la ciència, el que indiquen els experts. El negacionisme, la banalització i les actituds incíviques i violentes no són el camí", ha remarcat.

Per la seua banda, la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, ha agregat que les mesures necessiten també la col·laboració de la ciutadania. "La disciplina social, que tan bons resultats ens va donar durant la primera onada, s’ha de mantindre", ha enfatitzat per a demanar que no es relaxen les mesures de seguretat.

D'altra banda, el ministre de Sanitat ha mostrat la seua confiança que a la fi de 2020 o principis de 2021 hi haja una vacuna "segura i eficaç" contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats