Illa afirma que el Ministeri de Sanitat ha invertit 845 milions en material contra la pandèmia

L'objectiu de la setmana és “consolidar l’alentiment” dels contagis, que han caigut del 22% al 3%.

Illa, aquest dilluns
Illa, aquest dilluns

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha fet un repàs de les principals accions desenvolupades des del Ministeri que dirigeix durant la crisi oberta per la pandèmia de coronavirus. Ha destacat, amb la “prudència necessaria”, que Espanya ja ha superat la primera etapa de la pandèmia. “Ara l’objectiu és seguir la corba i passar a la fase de desescalada”, ha afegit. El ministre també ha explicat que fins ara el govern espanyol ha invertit 845 milions d’euros en subministraments de productes de tres tipus: equips de protecció individuals, tests ràpids i sistemes de ventilació mecànica.

Per a Illa, l’objectiu de la setmana és “consolidar l’alentiment de la pandèmia pel que fa als nous casos diagnosticats”. En aquest sentit, el ministre ha explicat que, “el primer dia després del decret d’estat d’alarma, la taxa d’increment de contagis era del 22% i ara és del 3%. És la constatació que les mesures adoptades han funcionat i han beneficiat el conjunt de la ciutadania espanyola”.

En referència a la disponibilitat de material de protecció, a més de la despesa de 845 milions d’euros en EPI, tests ràpids i sistemes de ventilació mecànica, el ministre de Sanitat ha informat que s’està reforçant la fabricació interna d’aquests productes. En aquest sentit ha explicat que el govern espanyol ha tancat un contracte “amb un important grup empresarial” per a fabricar 2,5 milions de mascaretes setmanals fins a arribar als 60 milions d’unitats. També es reforçarà la fabricació de tests ràpids i els corresponents equips d’extracció i la validació de projectes d’equips de ventilació mecànica invasiva mitjançant tecnologies 3D com el proposat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. El Ministeri de Sanitat preveu augmentar la realització de tests PCR entre un 30% i un 40% els propers dies.

També et pot interessar

stats