Els hotelers anticipen una forta destrucció de llocs de treball si no es prorroguen els ERTO fins a final d'any

La patronal Hosbec no entén per què el govern està jugant amb el futur d'un sector tan estratègic per a l'economia espanyola.

Recepció d'un hotel de Benidorm després de reobrir en superar la pandèmia
Recepció d'un hotel de Benidorm després de reobrir en superar la pandèmia / À Punt

La principal organització hotelera de la Comunitat Valenciana (Hosbec) ha criticat durament la política del govern en matèria turística. La patronal ha advertit hui que si no es prorroguen els ERTO fins a final d'any, amb bonificació integral de quotes en la seguretat social, “la destrucció d'ocupació serà imparable” en el sector. I ha recordat que el sector turístic dona treball a tres milions de persones i en algunes zones representa entre el 25% i el 60% de la riquesa (PIB) local. “El govern està jugant amb foc amb aquesta política de tacanyeria social i laboral que estan exhibint”, apunta Hosbec en un comunicat.

Hosbec ha lamentat que quan falten 14 dies perquè finalitze el termini dels ERTO per força major, ni treballadors ni empresaris sàpien “què passarà amb ells a partir de l'1 de juliol”. I han demanat saber per què, si la Unió Europea ofereix els fons necessàris per a aquesta protecció, el govern no els utilitza allí on són més urgents.

El president d'Hosbec, Antoni Mayor, ha contraposat l'actitud del govern amb la d'altres països d'Europa, on s'està estimulant el turisme. “Ací no es fa res que no siga una ‘operació maquillatge’ obrint les fronteres set dies abans del que es preveu per a donar una sensació de normalitat internacional que no es correspon amb la realitat”, ha criticat Mayor.

Les immobiliàries se sumen a la petició

Un altra activitat que demana una ampliació dels ERTO fins a final d'any és la del lloguer i venda de cases. Les immobiliàries de la Comunitat Valenciana reclamen que es prorroguen fins a final d'any els expedients de regulació temporal d'ocupació, als quals s'ha acollit el 66,3% de les agències durant l'estat d'alarma a causa del tancament temporal i la suspensió de les visites.

La presidenta de l'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat Valenciana, Nora García Donet, ha afirmat que la situació del sector fa “absolutament imprescindible el suport de les administracions”, perquè durant l'estat d'alarma la facturació de les agències s'ha vist reduïda, "a vegades fins a un 100%".

També et pot interessar

stats