Els hospitals, cada vegada més a prop de la saturació

Els hospitals de Gandia, Vinaròs, la Plana i el General de Castelló estan al límit i ja comencen a suspendre's cirurgies programades

L'ocupació per covid-19 als hospitals torna a nivells alts / À Punt NTC

La nova onada de la covid-19 continua creixent després del pont de desembre, i encara que gràcies a la vacunació la majoria dels casos els malalts de covid tenen un diagnòstic lleu, aquesta no impedeix que el virus es propague i apareguen nous brots.

Per això els hospitals tornen a fregar el màxim de la seua ocupació. A l'Hospital de Gandia (Safor) la situació és crítica. L'UCI covid està ocupada al complet i fins i tot s'han hagut de doblar les habitacions. Segons CCOO, l'àrea de cirurgia major ambulatòria podria ser utilitzada prompte com a UCI i se suspendran les operacions no urgents.

A les comarques del nord, les UCI dels hospitals de Vinaròs (Baix Maestrat), la Plana a Vila-real (Plana Baixa) i el General de Castelló (Plana Alta) també estan al límit. Al de la Plana ja s'han ajornat cirurgies programades i tot apunta que passarà el mateix als altres hospitals de les comarques del nord.

La situació, tanmateix, no està generalitzada a la Comunitat Valenciana. A Xàtiva (Costera), l'UCI de l'Hospital Lluís Alcanyís està al 60% de la seua capacitat i compta amb un 42% de places lliures en planta. A Alcoi (Alcoià), l'UCI també està a la meitat de la capacitat, i a la planta covid, amb 22 llits, 15 estan ocupats.

Ara mateix hi ha 694 persones ingressades a la Comunitat Valenciana, i els pacients en UCI han passat de 72 a 138 en una setmana.

També et pot interessar

stats