Les hospitalitzacions es redueixen més d’un 65% en les últimes tres setmanes

Hi ha 64 pacients ingressats als hospitals valencians i en les últimes 24 hores es registren 8 nous contagis i una sola mort.

Dades de l'últim balanç oferit per la Conselleria de Sanitat
Dades de l'últim balanç oferit per la Conselleria de Sanitat / À Punt NTC

Als hospitals valencians només queden 64 pacients ingressats per Covid-19, una xifra que evidencia que la pandèmia, per ara, perd força al territori valencià. D’acord amb aquestes dades, les hospitalitzacions s’han reduït més d’un 65% en les últimes tres setmanes, en passar dels 190 ingressos el 28 de maig als 64 de l’actualitat. No obstant això, els 8 nous contagis i la mort d’un resident en un centre de majors registrats en les últimes 24 hores evidencien que el virus encara circula per la Comunitat Valenciana.

En l’últim dia 71 pacients han rebut l’alta, segons l’últim balanç de la Conselleria de Sanitat, fet públic aquest dimecres, de manera que 14.520 persones amb Covid-19 s’han curat des que va començar la pandèmia. Dels pacients que encara estan als hospitals (64), els centres de Castelló n’acullen 4, els de les comarques del sud 24 i les del centre de la Comunitat Valenciana, 36 pacients.

Les xifres dels ingressos en UCI també són esperançadores, atés que només queden 8 pacients valencians, que es concentren als hospitals d’Alacant (4) i de València (4).

Quant als huit nous contagis, confirmats per la prova PCR, a la Comunitat Valenciana, dos es localitzen a Alacant, tres a València i els altres dos no assignats.

D’altra banda, hi ha hagut una mort per coronavirus d’un resident d’un centre de majors, de manera que el nombre creix fins a les 1.470 defuncions des de l’inici de la pandèmia (227 a Castelló, 509 a Alacant i 734 a València).

Un total de 13 geriàtrics tenen algun cas positiu de coronavirus entre els residents, la majoria d’ells, 11, a València, mentre que a Alacant en queden 2. Cap dels centres de majors de les comarques del nord presenta usuaris amb Covid-19. La dada positiva s’estén també als centres sota vigilància, que en són 8, dels quals 6 estan a València i 2 a Alacant.

També et pot interessar

stats