El govern espanyol crea una Secretaria d'Estat de Sanitat davant els rebrots de coronavirus

Es reforça el ministeri dirigit per Salvador Illa per a controlar l'escalada de contagis i l'aparició de noves malalties de potencial pandèmic.

El ministre de Sanitat Salvador Illa durant una roda de premsa
El ministre de Sanitat Salvador Illa durant una roda de premsa / À Punt NTC.

L'executiu espanyol ha decidit reforçar l'estructura del Ministeri de Sanitat amb la creació d'una nova secretaria d'Estat, de cara al control de possibles rebrots de la Covid-19, així com davant l'aparició de noves malalties de potencial pandèmic.

Així ho ha anunciat el ministre Salvador Illa, que ha precisat que aquesta nova norma, publicada aquest dilluns en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), reforça l'actual estructura del seu departament.

La situació d'emergència ocasionada per la pandèmia de coronavirus, així com les actuacions per al control de la malaltia per part del govern i del ministre de Sanitat, han marcat un punt d'inflexió pel que fa a la gestió de la política en matèria sanitària, segons es justifica en el text.

Amb la creació de la Secretaria d'Estat de Sanitat es millorarà la coordinació d'un Sistema Nacional de Salut descentralitzat, les prestacions del qual es duen a terme per les comunitats autònomes. En l'àmbit internacional, reforçarà la presència també del ministeri en les institucions i grups de la Unió Europea i en altres organitzacions internacionals.

També et pot interessar

stats