El govern espanyol accelera els tràmits per a activar les mesures europees de suport al sector pesquer i aqüícola

El Fons Europeu i de la Pesca ha acordat ajudes per parades temporals de l’activitat i compensacions per pèrdues, entre d’altres.

Les confraries valencianes viuen amb preocupació l'evolució de la crisi sanitària
Les confraries valencianes viuen amb preocupació l'evolució de la crisi sanitària

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha assegurat als representants del sector pesquer i agrícola espanyol que el seu departament intenta accelerar la tramitació de les mesures de suport aprovades en la Unió Europea en el marc de la crisi del coronavirus, després de la modificació del Fons Europeu i de la Pesca (FEMP) la setmana passada.

En una reunió per videoconferència, Planas ha explicat que s'han agilitzat tràmits sobre l’operativa d’acords, més flexible, que facilite que la flota de llarga distància reprenga l’activitat "de la manera més normal possible" als caladors del Marroc, Guinea Bissau i Mauritània.

El ministre ha destacat el treball d’Espanya en la negociació en la UE per aconseguir un paquet beneficiós per als interessos del sector espanyol. Així, ha valorat la incorporació a la FEMP de mesures com la possibilitat d'establir ajudes per a les parades temporals dirigides a armadors, tripulants i, a petició d'Espanya, la inclusió de mariscadors. També ha anunciat que es finançarà l'ajuda a l'emmagatzematge, l'augment de les compensacions a les pèrdues econòmiques a les Canàries i modificacions reglamentàries de suport específic a l'aqüicultura.

Planas ha expressat la confiança perquè l'aplicació d'aquestes mesures permeta, com més prompte millor, consolidar la normalitat en l'activitat pesquera. Així mateix, es remetrà a les comunitats autònomes i el sector pesquer un document amb els criteris aplicables a totes les flotes i explotacions aqüícoles afectades en tot el territori nacional.

A la reunió han assistit representants de la Confederació Espanyola de Pesca (Cepesca), la Federació Nacional de Confraries de Pescadors, l'Associació Empresarial d'Aqüicultura d'Espanya (Apromar), l'Associació Nacional de Fabricants de Conserves de Peix (Anfaco-Cecopesca), l'Associació Espanyola de Majoristes Importadors, Transformadors i Exportadors de Productes de la Pesca i Aqüicultura (Conxemar) i l'Associació Nacional de Dones de la Pesca (Anmupesca).

També et pot interessar

stats