La Generalitat vol obrir les platges al bany en fase 2

Puig presideix una reunió amb diferents responsables del Consell per a abordar la seguretat en aquests espais.

L'objectiu principal és aconseguir uns espais segurs en què es minimitze al màxim el risc de contagi per coronavirus
L'objectiu principal és aconseguir uns espais segurs en què es minimitze al màxim el risc de contagi per coronavirus
19 de maig 2020 - 08:05

La Generalitat ja ha demanat al govern espanyol poder obrir les platges al bany una vegada la Comunitat Valenciana estiga en la fase 2 de la desescalada. Per a això, treballa en un document, consensuat amb el sector turístic i els ajuntaments, que arreplegue les mesures de seguretat que s'hauran d'implementar aquest estiu i que presentarà a l'executiu de Pedro Sánchez. L'objectiu principal és aconseguir uns espais segurs en què es minimitze al màxim el risc de contagi per coronavirus.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presideix aquest dimarts una reunió de treball entre diversos departaments del Consell que tenen responsabilitat en la gestió de les platges i la seguretat ciutadana davant la crisi sanitària. En la minicimera participen la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, la de Sanitat, Ana Barceló, el conseller de Política Territorial i Mobilitat, Arcadi España i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Entre els diversos protocols que s'estudien hi ha el compliment de la distància de seguretat, la neteja, els controls d'accessos, la segmentació de platges per a preservar espais per a col·lectius vulnerables i la utilització de les dutxes i rentapeus.

Les altes temperatures dels últims dies i la reactivació del sector turístic són dos dels motius que porten el govern valencià a demanar a La Moncloa que les platges s'òbriguen al bany en el moment que la Comunitat Valenciana entre en la fase 2 de la desescalada. La Generalitat té previst que aquest pas siga una realitat dilluns que ve, 25 de maig.

També et pot interessar

stats