La Generalitat espera vacunar 200.000 persones el primer trimestre de 2021

S'ha constituït el grup de treball que adaptarà el pla estatal de vacunació contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana.

Reunió de la comissió de vacunació de la Comunitat Valenciana, aquest dimecres
Reunió de la comissió de vacunació de la Comunitat Valenciana, aquest dimecres / Generalitat

L'endemà que el govern espanyol ha aprovat el pla estatal de vacunació contra la Covid-19, la Generalitat ha constituït el grup de treball que s'encarregarà d'implementar-lo a la Comunitat Valenciana. La comissió, que té al capdavant el president, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, s'ha reunit aquest dimecres per primera vegada per a començar a organitzar com serà la logística i la distribució de la vacuna una vegada arribe al territori.

Segons ha explicat Puig en una nota de premsa, la previsió del govern valencià és rebre les primeres dosis del fàrmac al gener i arribar a les 400.000 durant el primer trimestre del 2021. Aquesta primera remesa correspon al contracte que Espanya, a través de la Unió Europea, ha tancat amb la farmacèutica nord-americana Pfizer. Com que aquesta vacuna en concret requereix una dosi doble per persona, entre gener i març es podrà haver administrat ja a vora 200.000 valencians i valencianes, vora un 4% de la població total. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que la pandèmia es podrà donar per finalitzada quan estiga immunitzat el 70% de la població. La Generalitat destaca que, al marge d'aquest primer lliurament, poden arribar més dosis en funció dels acords de subministrament amb altres companyies farmacèutiques.

La campanya per a immunitzar la població, ha assenyalat el president Ximo Puig, començarà "al més prompte possible", quan la Conselleria de Sanitat Universal dispose de les vacunes. Seguint les pautes marcades pel govern espanyol en el pla estatal, les primeres dosis es destinaran als grups prioritaris: majors interns en residències, treballadors d'aquests centres i personal sanitari i sociosanitari.

En el grup de treball valencià participen, a més de representants de Salut Pública, els membres del comité d'experts que assessora la Generalitat en matèria de coronavirus.

També et pot interessar

stats