La Generalitat destina 27 milions per a la reindustralització i 4 per al clúster sanitari

Les ajudes per a modernitzar la indústria, que Puig ha anunciat aquest dimecres, s’activaran “de manera immediata”.

Treballadores d'una empresa d'Ontinyent que ha reconvertit la seua activitat i ara es dedica a la producció de material sanitari de protecció
Treballadores d'una empresa d'Ontinyent que ha reconvertit la seua activitat i ara es dedica a la producció de material sanitari de protecció / À Punt NTC

La Generalitat injectarà vint-i-set milions d'euros per a reindustrialitzar les empreses valencianes i ha establit una nova línia, de quatre milions, en ajudes a les companyies que han reorientat la producció per a fabricar material sanitari de protecció contra el coronavirus, segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Inicialment, la línia per a indústria estava dotada amb trenta-dos milions, però la paralització de l'economia per la pandèmia va obligar el Consell a prioritzar fons per a ajudar als autònoms, de manera que finalment se'n destinaran vint-i-set a les industries valencianes. Aquesta partida s’activarà "de manera immediata" amb fons addicionals del govern espanyol.

D’altra banda, amb els quatre milions que es destinaran a les empreses del nou clúster sanitari valencià es pretén consolidar el canvi productiu i fomentar la internacionalització. "És molt important que totes aquestes empreses que s'han renovat tinguen suport", ha defensat Puig, perquè el clúster continue "potent" en el post-Covid i estar en condicions de garantir més subministraments.

També et pot interessar