La Generalitat descarta endurir les restriccions "en el curt termini" a pesar dels repunts

Puig reconeix la preocupació per la "tendència a l'alça" en la incidència acumulada de Covid-19, però diu que de moment no es planteja un canvi d'escenari

Un grup de clients pren una copa en un local d'oci nocturn, un sector encara amb restriccions per la pandèmia
Un grup de clients pren una copa en un local d'oci nocturn / À Punt NTC

El govern valencià no es planteja, ara com ara, canviar les mesures sanitàries que regeixen actualment per a previndre la pandèmia de coronavirus tot i el repunt de contagis dels últims dies. Així ho ha indicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una compareixença a València al costat amb la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira.

El cap del Consell ha afirmat que l'executiu "no pensa" canviar el marc de mesures sanitàries que hi ha actualment a la Comunitat Valenciana davant la Covid-19. El 9 d'octubre passat es van alçar la pràctica totalitat de restriccions en la restauració (pel que fa a horaris i aforaments) i es va permetre la reobertura a l'oci nocturn.

Puig ha admés que el territori valencià ha experimentat una "tendència a l'alça" en la incidència acumulada —més de deu punts en deu dies, fins als 43,68 casos per cada 100.000 habitants—, com ha passat a Espanya i Europa. A més preocupa, ha reconegut, la situació de països com ara el Regne Unit, on s'ha detectat una nova variant descendent de la delta que podria ser encara més contagiosa. 

No obstant això, Puig no ha respost a la pregunta de quan està prevista la pròxima reunió de la comissió interdepartamental de la Generalitat —on s'actualitzen les mesures i restriccions per la pandèmia— i ha afirmat: "En el curt termini, no pensem a canviar la situació". Això sí, ha matisat que des del Consell estan pendents de les decisions que prenga el Consell Interterritorial del Ministeri de Sanitat.

A més, ha insistit en la necessitat que es vacune el 10% de la població que encara no ha acudit a immunitzar-se i ha remarcat que s'intensificarà la campanya de vacunació per a la grip i la tercera dosi en persones majors de 70 anys.

També et pot interessar

stats