França tanca 28 escoles una setmana després de la tornada a les aules

Itàlia prorroga fins al 7 d'octubre les mesures d'excepció contra el coronavirus, com l'obligatorietat de les proves PCR per als turistes que tornen d'Espanya.

Un grup d'alumnes de secundària amb mascareta fa cua per a accedir a l'aula en el primer dia de classe a Niça
Un grup d'alumnes de secundària amb mascareta fa cua per a accedir a l'aula en el primer dia de classe a Niça / Eric Gaillard (Reuters)

França ha tancat 28 centres escolars i 262 aules després de registrar nous casos positius de Covid-19, una setmana després de la reobertura dels col·legis. El ministre francés d'Educació, Jean-Michel Blanquer, ha apel·lat al principi de precaució per a justificar tancaments preventius d'escoles, que es decreten a partir del contagi per coronavirus d'almenys tres adults. Amb tot, les escoles que han tancat representen una minúscula part dels 60.000 centres educatius del país.

França va registrar aquest dilluns 4.203 casos nous, vora 3.000 menys que diumenge, i menys de la meitat dels 8.550 del dissabte. En l'últim informe ha comunicat 58 nous brots -una xifra similar als últims dies- i 25 defuncions. Des de l'inici de la pandèmia han mort 30.726 persones.

Itàlia prorroga fins al 7 d'octubre les mesures excepcionals

A Itàlia, el Consell de Ministres ha aprovat prolongar fins al 7 d'octubre les mesures adoptades durant l'estat d'emergència per a contindre la difusió de la Covid-19. Entre aquestes hi ha l'obligatorietat de l'ús de mascareta en espais tancats, el tancament de discoteques o la suspensió de l'assistència a grans esdeveniments i competicions esportives.

El decret també manté vigents la majoria de les restriccions de viatges, com l'obligatorietat de realitzar una prova PCR a les persones que entren a Itàlia provinents d'Espanya, Malta, Grècia i Croàcia; la quarantena per als viatgers de Romania i Bulgària o la prohibició d'arribades des de 17 estats.

Itàlia ha registrat 1.108 contagis en les últimes 24 hores, un nombre menor que els 1.297 casos de diumenge. Des de l'inici de la pandèmia s'han produït 278.784 contagis i 35.553 morts.

També et pot interessar

stats