Els festivals de música valencians estudien ajornar les dates de celebració

Estan a l'expectativa de les normes que dicten el govern espanyol i la Generalitat.

Els festivals de música valencians estudien ajornar les dates de celebració
Els festivals de música valencians estudien ajornar les dates de celebració
14 d'abril 2020 - 17:45

L'Associació de Promotors de Festivals de la Comunitat Valenciana (Promfest) ha acordat ajornar la celebració dels esdeveniments musicals programats que, a causa de la Covid-19, no es puguen celebrar. En aquest sentit, estaran a l'expectativa de les normes que dicten el govern espanyol i la Generalitat.

L'associació ha analitzat les diferents contractacions realitzades d'artistes, productors, estructures, so i il·luminacions, ja que la majoria de festivals treballen amb projeccions anuals i pràcticament les contractacions estan tancades, per la qual cosa es veuen abocats a "negociacions amistoses i basades en la bona voluntat de les parts".

Des de Promfest sol·liciten a la Unió Europea, a la Generalitat i a l’executiu espanyol "ajudes per a pal·liar les despeses estructurals en cas que cancel·len o ajornen el festival, la rebaixa de l'IVA cultural de les entrades del 10% al 4%, i mesures flexibles per a mantindre les empreses en funcionament".

D'altra banda, agraeixen a Turisme de la Comunitat Valenciana, al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i als tècnics del departament la preocupació que han mostrat pel sector amb crides personalitzades als festivals per a recaptar informació de l'estat particular de cadascun.

L'associació Promfest integrada en FOTUR inclou els festivals Big Sound Festival, Dia de la Dona Festival, Festardor, Homenaje a la Ruta, Latin Fest, Mar i Jazz, Mediterránea Festival, Medusa Sunbeach Festival, Montgorock Xàbia Festival, Music Port, Red Pier Fest, Sonido Valencia i Spring Festival.

També et pot interessar

stats